Najdi forum

japonska češnja

pozdravljeni, mene pa zanima, če mi lahko kdo pove, kje se da kupiti japonsko češnjo. rabimo jo kar kmalu, tako da bom vesela vsake informacije. hvala ze v naprej. aja pa mogoče kok priblizno stane?

Mi smo jo kupili v eni izmed drevesnic. Vsaka nima ravno tiste sorte, ki jo želiš, se pa da najti. Cena je pa odvisna od velikosti in sorte. Ena recimo je bila blizu 5.000, druga pa 8.000.

Marsikdo jo kmalu precepi v navadno, da ima tudi plodove. Japonske dajajejo samo cvetje in še to samo en teden na leto.

ja ja vem to ja. no hvala za odgovore. lep pozdrav

Japonsko češnjo sem kupila za v okrasni vrt in zato so mi pomembni njeni cvetovi in listi. Ena je letos cvetela kar dolgo, ne le en teden, jeseni pa je imela čudovite liste, skoraj pokrast so mi jih hoteli. 😉

Kdor pa želi sadje, naj pa pač kupi drugo vrsto.

Spomladi bom sadila japonsko češnjo, pa me zanima katera je tista, ki ima lepe liste ?

Živi in pusti živeti

http://www.kalia.si/kalia/kalia_nasveti/arhiv_prispevkov/okrasni_vrt/2005/Japonske_cesnje_cvetoce_razkosje_pomladi.htm

Moji je ime Prunus serrulata kanzan. Spomladi ima roza cvetke, jeseni pa rdeče rumene liste. Je še mlada, visoka meter in pol, zraste pa kar visoko, skorajda do neba. ;)) Tako da jo je treba sadit res le v tiste vrtove, ki imajo dovolj prostora ali pa bo to drevo dominiralo. Imam pa še eno povešavo lepotičko. Cvetkov nima tako lepih, je pa zanimiva zaradi oblike.

Hvala obema.

Živi in pusti živeti

Nasla sem en racun… povesava cesnja je bila 6.200. Je bila pa kar velika, spomnim se, da smo jo komaj dali v avto. Kupili smo jo pa v drevesnici Strgar v Crnucah. Poklici in vprasaj.

Jaz sem kupila japonsko češnjo pri Bakkeru in sem po posadila lani jeseni. Sedaj še ima komaj nekaj listo. Zanima me, kdaj začne cveteti in se bolj razvijati po kolikem času sajenja. Dobila sem samo palico.
Hvala in l.dan

Sussigarden v Italiji ima zele lepe okrasne češnje. Lahko se tudi komucira po e mailu.
Cene se meni zdijo res zelo zelo ugodne.
MI smo kar nekaj stvari tam kupili in vse lepo raste.

New Report

Close