Jankovićeva poroka
Pa ne vem, zakaj vam je vsem udaril ven ravno Mercator, ker je situacija drugod identična? Ali ima sorazmerni prodajalec v Sparu 2x višjo plačo? Delavec v Muri? Malo morgen. Je pač tako, EQ, da ne živimo v narobe svetu, kjer bi imel manager minimalca in prodajalci in delavci za pultom ali blagajno 1-2 MIO neto. Nekdo se bo pač moral s tem sprijazniti. Ampak v nos vam gre Mercator, ker je pač slovenski. LeClerk vam ne gre v nos, ne, da imajo delavci slovensko borno plačo, upravitelji pa managersko francosko? Peugeot prav tako…
Sicer pa jaz gledam drugače na to stvar. OK, plače delavcev niso visoke, ampak vsaj so. S tem, ko se Mercator (pa kdo drug tudi) širi, dodatno zaposluje. Največ prodajalke. In ne gledam na to, da ima prodajalka samo X plače, ampak da ima X denarja več, kot če bi bila brezposelna.
Pa kaj je za zokija 30 mio. Plunk v morje.
Je lastnik 47.000 delnic Merkatorja(47.000×33.000=1.551.000.000,00 sit)
Ej folk. To je miljarda pa pol samo v Merkatorjevih delnicah.
In če ponazorim da merkatorjeva delnica v enem dnevu zraste samo za 1%, je njegov dnevni zaslužek 15,5 mio sit (torej ga je poroka stala 2% rasti delnice Merkatorja). Naj povem da je delnica merkatorja bila 1.1.03 točno 24.441sit, danes pa je 33.012 (torej je jankovič letos samo z merkatorjevimi delnicami zaslužil okroglih 400 miljonov sit).
Ja fino je to če si lastnik delnic. On jih je kupoval, ko so bile po 10.000 sit.
To je za vse tiste zaplankane slovenčke, ki denar veselo nosijo v banke in mislijo da se do bogastva pride samo s plačo, ki jo prejemaš. Če pa si bogat si obvezno vse nakradel.
Ljudje borza je prava zakladnica (ampak sedaj je že malo pozno)
lp
Točno tako, juve. S tem da je kupoval delnice že pri 3000 SIT (ampak nisem 100% prepričan), ko je bil še interni odkup, se mi zdi.
Se pa govori še o enem velikem prevzemu iz tujine, ki naj bi bil še letos (čeprav se mi zdi to malo utopično) in eden od “kandidatov” je ravno Mercator. V tem primeru bodo delnice še poskočile…