Najdi forum

Relika, če s to plačo komaj preživi, naj gre pa delat h konkurenci. A misliš, da bo tam za isto delo imela količnik 1,5 ali celo 2? IV. ali V. stopnja izobrazbe je to in pač ne more imeti plače kot VII ali VIII stopnja…

Dragi moji, napišite eno doktorsko disertacijo na to temo, Jankvič jo bo že vnovčil. Madonca, s čim se vi ukvarjate!

se sem lepo prebrala.
Imam samo eno idejo:

KAJ ČE BI, VSI SLOVENČEKI NEHALI KUPOVATI PRI MERKATORJU

KAKO BI LAHKO FINANCIRAL NASLEDNJO POROKO.?

MALO SE ZAMISLITE IN VIDELI BOSTE, DA BI BILO DOBRO PRI VSEH POLOŽNICAH TAKO RAZMIŠLJATI.

MISLIM PA, DA NEVESTA NI BILA LEPA, KER NI LEPA NITI DRUGAČE.

Prodajalka v Mercatorju ima 76.000 osnovne plače. Vsak pravi menedžer se zaveda, da so največji kapital v firmi zaposleni in da je motivacija za delo denar. Tega se pa v Mercatorju zavedajo samo člani uprave, seveda v svojo korist. Zase že poskrbijo. Prodajalke pa naj delajo skoraj zastonj…

Če je zate sposoben top managenemt tak, da da minimalno plačo delavcu, dobaviteljem postavlja nenormalne pogoje poslovanja (izsiljevanje takšnih popustov, da ti postane slabo) in še kaj, potem se moram kar malce zamisliti nad tabo….

Pa ne vem, zakaj vam je vsem udaril ven ravno Mercator, ker je situacija drugod identična? Ali ima sorazmerni prodajalec v Sparu 2x višjo plačo? Delavec v Muri? Malo morgen. Je pač tako, EQ, da ne živimo v narobe svetu, kjer bi imel manager minimalca in prodajalci in delavci za pultom ali blagajno 1-2 MIO neto. Nekdo se bo pač moral s tem sprijazniti. Ampak v nos vam gre Mercator, ker je pač slovenski. LeClerk vam ne gre v nos, ne, da imajo delavci slovensko borno plačo, upravitelji pa managersko francosko? Peugeot prav tako…

Sicer pa jaz gledam drugače na to stvar. OK, plače delavcev niso visoke, ampak vsaj so. S tem, ko se Mercator (pa kdo drug tudi) širi, dodatno zaposluje. Največ prodajalke. In ne gledam na to, da ima prodajalka samo X plače, ampak da ima X denarja več, kot če bi bila brezposelna.

Žal ima konkurenca omejeno število delovnih mest, ki so že zasedena.

Dragi moj, nisem na prodaj. Poleg tega je Janković tipičen primerek moškega, kakršnega se ne bi dotaknila niti z vilami, zato ga z veseljem prepuščam takšnim, ki jih tovratni tipčki zanimajo in priovlačijo.

Saj tudi Mercator ni slovenski, ampak srbski in denar se preliva dol…na jug….

:)))))))Enako.:))))))))))

Poslušaj kdaj poročila. Podjetje v kriti, delavci že več mesecev brez plač, vodilni pa imajo še vedno enako vrtoglave plače za svoje sposobno vodenje podjetja.

Jana, daj oglasi se kaj in povej kako je bilo..

In konkurenci očitno tudi zadovoljni ter dobro plačani delavci ne pomagajo, da bi bilo podjetje uspešnejše in bi širili svojo dejavnost in sproščali nova delovna mesta? :))
Potem nekaj v tvoji tezi ne štima…

LOL.

mina*, mina* :)))

Pa kaj je za zokija 30 mio. Plunk v morje.
Je lastnik 47.000 delnic Merkatorja(47.000×33.000=1.551.000.000,00 sit)
Ej folk. To je miljarda pa pol samo v Merkatorjevih delnicah.

In če ponazorim da merkatorjeva delnica v enem dnevu zraste samo za 1%, je njegov dnevni zaslužek 15,5 mio sit (torej ga je poroka stala 2% rasti delnice Merkatorja). Naj povem da je delnica merkatorja bila 1.1.03 točno 24.441sit, danes pa je 33.012 (torej je jankovič letos samo z merkatorjevimi delnicami zaslužil okroglih 400 miljonov sit).
Ja fino je to če si lastnik delnic. On jih je kupoval, ko so bile po 10.000 sit.

To je za vse tiste zaplankane slovenčke, ki denar veselo nosijo v banke in mislijo da se do bogastva pride samo s plačo, ki jo prejemaš. Če pa si bogat si obvezno vse nakradel.
Ljudje borza je prava zakladnica (ampak sedaj je že malo pozno)

lp

Točno tako, juve. S tem da je kupoval delnice že pri 3000 SIT (ampak nisem 100% prepričan), ko je bil še interni odkup, se mi zdi.

Se pa govori še o enem velikem prevzemu iz tujine, ki naj bi bil še letos (čeprav se mi zdi to malo utopično) in eden od “kandidatov” je ravno Mercator. V tem primeru bodo delnice še poskočile…

Jankovič z Mercatorjevimi delnicami še ni kaj prida zaslužil. Prej jih bo moral prodati. Tujcem pa tako zadolžena podjetja ne dišijo ravno.
LP: Vrabček

Kaj pa mislite, kolikšna je vrednost daril, ki sta jih mladoporočenca prejela?

Ce bi imel denar,bi imel ZELOOO razkosno poroko.ne vem zakaj tako sinfate kdo je in kdo ni lep.Za vsako metlo se najde stil.Tko je tudi z juretom in njegovo vesno. Jst jim zelim sreco v njunem zivljenju.Lp

Saj jih, ampak raje da delo osebi, ki je brez službe, kakor tisti, ki jo, kakršnokoli že, ima.

New Report

Close