Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT “jajčnost” dvojčkov

“jajčnost” dvojčkov

Spoštovani!
Na vaš forum me je napotil dr. Pušenjak. Za del mojega vprašanja sem našla odgovor že nekaj mest nižje (genetski test na inštitutu za sodno medicino). Prosila pa bi še za potrditev mojih ugotovitev o enojajčnosti naših dvojčkov. V nosečnosti so ginekologi na uz večkrat videli t.i. T znak, ki naj bi bil nedvoumni pokazatelj monohoriatnosti dvojčkov in s tem tudi enojajčnosti. V porodnem zapisniku piše, da gre za bihoriata in biamniata. Sedaj sta mi že 2 pediatra zatrdila, da so bihoriati-biamniati lahko samo dvojajčni dvojčki, jaz pa sem v literaturi in na svetovnem spletu prebrala, da so bi-bi lahko tudi enojajčni. Naša dva sta imela tudi skupno posteljico.
Vem, da vam na tem forumu postavljajo veliko pomembnejša vprašanja, vendar pa ne vem več, koga naj vprašam za potrditev.

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Če sta vaša dvojčka res enojajčna, sta si medseboj zelo podobna. Njuno enojajčnost bi lahko dodatno potrdila le analiza DNK na Inštitutu za sodno medicino ljubljanske medicinske fakultete. Stroški preiskave niso zanemarljivi in jih v principu nosite sami.
LP

New Report

Close