jajčniki
Lepo pozdravljeni!
Imam bolečine v levem jajčniku že drugič. Prvič se mi je to pojavilo pred kakšne pol leta in sem šla k urgentno k ginekologu. Le ta mi je napisal sum na vnetje jajčnika in terapijo-Amoksiklav 625mg/8 ur, ter ponovni pregled pri svojem ginekologu po treh dneh. Moj ginekolog je rekel, da ta dg ni pravilna in da je šlo samo za bolečine ob ovulaciji. In zdaj se je to zopet pojavilo, bolečina je neznosna, tako da včesih tudi sedeti ne morem. Je sicer zdaj čas ovulacije, ampak takih bolečin nimam vsak mesec.Bolečina pa se pojavlja samo na levi strani.
Zanima me kaj bi to lahko bilo in kako naj ukrepam naprej.
Hvala
Draga Barbara,
ginekologi dobimo “kožni izpuščaj”, če pacijentka pove, da jo bolijo jajčniki. Na več mestih v tej rubriki sem že omenil, da na enak način kot bolijo jajčniki boli cela vrsta drugih organov in struktur v področju male medenice in je vsakič potrebno pogledati, kaj je tisto, kar najverjetneje res boli. V času ovulacije je to zelo verjetno res jajčnik vendar vas ne boli jajčnik temveč vas boli v trebuhu in morda še malo navzdol po notranji strani noge. Proti ovulatorni bolečini najbolj pomaga oralna hormonska kontracepcija, če pa je ne potrebujete ali nočete, potem v tem času vzemite katerega od “nesteroidnih antirevmatikov”, ki vam ga bo predpisal katerikoli zdravnik, osebni ali ginekolog.