Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca jajcnik ali crevo?

jajcnik ali crevo?

Lep pozdrav,

ze nekaj casa imam bolecine na desni strani – desno od popka in v predelu jajcnika oziroma nizje. Bolecine niso tako hude, vendar konstantne in so mocnejse zjutraj.
Opravila sem UZ trebuha, kjer je bila ugotovljena neka valjasta podolgovata zatrdlina. Bila sem tudi pri ginekologu in vse bp. Skrbi me, da ne gre za kaksne crevesne tezave in morda kaksne tumor ali kaj hujsega. Res, da se to vlece ze nekaj let in da nekako zivim s tem, me pa vse bolj skrbi, da ne bo nekega dne prepozno. bila sem tudi v bolnici, osumljena slepica. operacije ni bilo. veckrat me zaboli/spikne tudi na desni strani pod rebri in pogosto mi je slabo. je lahko to kaj povezano in kaj bi to bilo? stara sem 31.let.

vnaprej hvala za odgovore!

Spoštovani!

Po napisanem sodim, da ste opravili preiskave, ki so bile več ali manj v mejah normalnega. Že vaš naslov vprašanja pravilno umesti lokacijo bolečin in organe, ki se nahajajo na tem mestu. Pregledal vas je že ginekolog in bili ste na abdominalni kirurgiji.

Predlagam, da nekaj mesecev poizkusite z dietno prehrano, pri kateri se izogibajte ocvrti ter mastni hrani, stročnicam, jajcem, morda tudi mleku, če opazite, da so teževe pogostejše, če uživate mleko. Pri pripravi živil uporabljajte janež in kumino. Lahko si skuhate tudi janežev čaj. Tudi zaprtje in uživanje energijsko goste hrane, lahko botruje bolečinam.

Predvsem pa ponovno sporočite, če se bodo težave nadaljevale.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close