Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija jajčni beljak in mleko

jajčni beljak in mleko

Pozdravljeni!
Sem mati šestinpol mesečnega Jakca, ki je še vedno pretežno dojen in potrebujem nasvet glede prehrane. Pri kožnem testu (pri štirih mesecih) so mu ugotovili, da je alergičnem na beljak in mleko. Zdravnica mi je svetovala samo to, da naj se izogibam hrani, ki pač vsebuje ti dve substanci (nobenega nasveta mi ni dala glede mojega prehranjevanja v bodoče).
A mi lahko pomagate s kakšnimi recepti in nasveti, kajti meni že počasi zmanjkuje idej kaj naj sploh jem oziroma, kaj naj damo našemu Jakcu ko bo lahko pričel jesti.
Problem je v tem, ker mu dermatitis atopica sploh ne izgine, kvečjemu dobiva nove lišaje, izpuščaje (na tistih mestih kjer pa so že, pa postajajo večji). S čim pa jih vi mažete?
Že v naprej hvala!
Zaskrbljena mami.

nekaj za začetek:

glede prehrane (dovoljena živila, recepti ipd) ti lahko svetujejo tudi na pediatrični kliniki v lj, v dietni posvetovalnici…

Draga Sabina,
žal mi je da ima tvoj dojenček alergijo. Tudi sama sem se srečevala s podobnimi problemi pri moji hčerki. Kot doječa mamica sem 26 mesecev bila na strogi dieti brez mleka, jajc, soje, vseh žitaric razen riža, ajde, večine vrst mesa in bekaj zelenjave ter sadja.

D. ti je že posredovala link, jaz pa ti posredujem isto, a obnovljeno vsebino:

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

draga sabina,

tudi meni se je pri našem Jakobu zgodilo isto (star je 8 mesecev), vendar že kar veselo uživa gosto hrano; riž, korenje, pire krompir (naredim ga s prilagojenim mlekom-pergomil), jabolka, banane, polento, proseno kašo na vodi, riževe vaflje, brokoli, cvetačo in še kaj bi se našlo!

Meni in njemu so ob ugotovitvi alergije na mleko in jajčni beljak predpisali strogo dijeto (v ambulanti dr. Voduškove), kontrolo imava pri enem letu. Koža se mu je res malo zboljšala, en dermatitis oz. flekec na obrazu pa žal izgine samo z Elocomom, ki pa ni preveč priporočljiv. Zvečer in ponoči ga dojim.

Bojim se, da ni alergičen še na kaj ker izpuščaj ne izgine, potem pa na forumu berem kako detektivsko delo je to, po drugi strani imava pa oba z možem zelo občutljivo kožo in si mislim, da je to.

Skratka – veliko uspeha in oglasi se še kaj!

Najlepša hvala!
Midva z Jakcem sva bila pri zdravniku v Celju in nama niso svetovali nič razen to, da naj se izogibam stvarem, katere vsebujejo mleko in mlečne izdelke ter jajca.
Sem pa klicala na dietno posvetovalnico v Lj, a mi je prijazna gospa povedala, da je ta posvetovalnica namenjena samo za paciente ki se zdravijo v Lj (zavarovalnica jim namreč ne krije stroškov).

New Report

Close