Opravičujem se, če sprašujem nekaj, kar ste že velikokrat obdelali, danes prvič berem tale forum za Hujšanje. Zanima me ta jajčna dieta. Ne bom spraševala, ali deluje, ker na vse konce pišejo, da deluje. Zanima me, če mi zna kdo razložiti, zakaj pri tej dieti pride do tako drastične izgube teže.
Hvala.
Tukaj piše nekaj o tej dieti… http://www.smsdieta.si/dieta/hitra-dieta-z-jajci/
Mogoče pride do take izgube teže, sama ne verjamem… In če že, je to sigurno kratkotrajno…
Hja, treba probat pa videt… :)))
moja izkušnja z jajčno dieto je bila zelo uspešna, po parih dnevih ko jajc že videti nisem mogla več so se začeli velikonočni prazniki. in jajca na vsakem koraku, res mi ni bilo več do nobene hrane, ko pa sem počasi začela jesti druge stvari mi je bilo pa samo slabo… na koncu se je izkazalo, da sem zbolela (viroza) in ta teden razen kakšne juhice nisem spravila vase. V dveh tednih sem tako shujšala 6 kg. Zelo zadovoljna
jaz sem se je držala in uspešno shujšala. 3 tedne kakih deset kil (je pa res, da jih imam veliko – tiste z manj kilami bi jih tudi izgubile manj). Dejstvo je, da sem bila lačna, da sem zvezde videla 🙂
Ampak če hočeš na hitro nekaj kilc odvrečt, deluje. Kako hitro pa sem jih dobila nazaj, pa nebi komentirala (kriva sem pa sama – ker se nisem znala kontrolirat)
Ne me spljuvat, zanima me ena stvar:
ZAKAJ PA BI SE ČLOVEK LOTIL TAKEGA NAČINA PREHRANJEVANJA NA KATEREM NE MORE BITI CELO ŽIVLJENJE?
Kaj ko bi namesto “jajčne diete”, namesto “zeljne juhe”…. se raje odločili za zdravo in uravnoteženo prehrano. – nikoli nisi lačen, znebiš se marsikaterega problema ter shujšaš na dolgi rok. Malo razmislite, velja?
Ne me razumet narobe ampak ljudje smo si različni! Res pa je 100%, da ali s hitro dieto ali z uravnoteženo zdravo prehrano se shujša – res je – z eno hitro, z eno počasi – vedet pa treba, da pri obeh moraš po dieti spremenit način prehranjevanja za celo življenje!Tudi če hujšaš z uravnoteženo prehrano, se potem ne moreš dnevno posluževat hrane, katero si jedel pred dieto!
Tako da, če človek ni vztrajen, boljše da poskusi s hitrejšo dieto in uspe, kot ta počasno pa milijonkrat obupa! Za naprej pa se treba itak zdravo in zmerno prehrabjevat, tako zaradi zdraja, kot zaradi teže!!!
Karmen, saj po eni strani te razumem, a kaj ko si s temi dietami delaš samo škodo :o((
Prvič hujšaš večinoma v mišično maso (kar pomeni, da ti ostane maščoba, ki pa skuri 6x manj kalorij, kot mišice).
Drugič si na koncu sesut kot kanta, ker ni oh-jev potrebnih za normalno delovanje….. ko pa zaključiš in greš nazaj na normalno prehrano, pa je enak vnos hrane kot prej 6x bolj redilen kot prej.
Skratka, uf, res je težka s temi jo-jo dietami. Ampak Karmen, vedno imaš možnost odločitve.
Če boš kdaj hotela pošlihtat si prehrano, pa veš kje nas najdeš ;o)
Na koncu se nisem odločila za jajčno dieto, ampak nadaljujem po svoje. Tudi s kar nekaj jajci, pa seveda mesom, ribami in pa veliko zelenjave, za zajtrk pa ob kapučino dve stisnjeni grenivki, drugače pa ogljikovih hidratov nič, ki mi, moram priznati, prav nič ne manjkajo. Kdaj pa kdaj bi kaj sladkega spila, to že, v hrani pa mi nič ne manjkajo, ker si meso in zelenjavo pripravim tako, da mi je skrajno okusno vse skupaj in se ne čutim nič prikrajšano. Če bi se, bi ves čas sanjala razne jedi, tako pa moje oči niso nič lačne. In gre dol, zadovoljna sem, ker se rezultati vidijo.
Torej kolikor razumem prakticiraš ketonsko oz. gospodinjsko različico Atkinsonovo dieto ?
Načeloma naj bi telo ob pomanjkanju OH v prehrani načelo maščobne zaloge v telesu. Ker ješ samo beljakovine si prej sit za dalj časa. In ob tolikšnem vnosu beljakovin naj ne bi izgubljal mišične mase.
Seveda je vse zgoraj opisano samo približno res 🙂 Žal !
Diete z jajci ne bi svetoval absolutno nikomur. Vsekakor bolje če že morate prakticirati takšne “hitre” stvari da se poslužite diete presna zelenjava vseh vrst barv in oblik + beljakovine. Tako vnesete v telo vsaj nekaj vitaminov mineralov in dovolj balastnih snovi plus tega zelo malo OH oz. praktično nič enostavnih OH.
Torej pusta albuminska skuta sirotka soja tunina piščančje meso kefir (1x na dan 2dcl) pogojno konjsko meso ali kuhano junčje meso. Kako zelo se vam bo tožilo po OH je pa odvisno od tega kako je navajeno telo. Ravno tako jajčni beljak je enkraten (surov) če se ne bojite salmonele. Rumenjak zaradi kaloričnosti in sestave (maščobe) ne pride v poštev.
V prehrano dodajte še OMEGA3 kapsule in dodatek vitamini + minerali In to je to 🙂
Mislim, da Atkins z menoj ne bi bil zadovoljen, ker sem z mesom in zelenjavo nekje pol na pol. Pa nič od tistega mastnega ne jem, nobenih majonez, šunk, slanin in tega, tega ne maram. Zelenjave sem pa toliko pojedla v zadnjih dveh, treh tednih kot prej v dveh, treh letih ne. Da ne omenjam, da ne jem sladkarij, ne pijem sladkih pijač. Se mi zdi, da je zame tole zdravo prehranjevanje.
Način prehranjevanja, ki si ga izbrala, je precej podoben mojemu. Le da si jaz privoščim še po 2 kosa različnega sadja na dan (celega, ne le sok), ne pijem pa grenivkinega soka temveč limoninega (1 limona na dan). Občasno dodam tudi stročnice (cca 1-2x tedensko) in ne izogibam se maščobi za vsako ceno (olje).
V cca dveh mesecih sem s tem načinom prehrane doslej izgubila 7 kg, brez dodatnega tekanja ali fitnesa (je pa res, da ne posedam ves dan, tak je že od nekdaj moj način življenja). Mislim, da s tem načinom prehrane dobim zadovoljivo količino ogljikovih hidratov, čeprav ne uživam žitaric (vključno s koruzo in rižem) ter krompirja v nobeni obliki.
Samo opozorilo. Pri nekaterih ljudeh lahko sok limone izzove probleme na želodcu ali ustni sluznici. Zato previdno na začetku začnite z manjšimi količinami ne kar cele limone. Predvsem pa ne na prazen želodec če ste bolj občutljive sorte.
Jaz od nekdaj pijem grenivkin sok, sama si ga stisnem, in imam to raje od samega sadeža, zato pri tem vztrajam. Se mi zdi, da hujšanje še naprej dobro napreduje, čeprav danes nekam nisem zadovoljna sama s seboj, ampak se mi zdi, da se preveč ogledujem. Lahko bi kakšen dan preskočila ogledovanje, pa bi potem bila bolj vesela.