Najdi forum

jajčevec

danes sem kupila dva jajčevca ali melancane, pa me zanima, če imate kako idejo, kako naj jih pripravim jutri za kosilo po moniju?
hvala.

Jaz zdušim čebulo, dodam na ploščice narezan jajčevec in kocke paradižnika, vse skupaj malo popražim in podušim, začinim, potem pa dodam žvrklano jajce in popečem še toliko, da jajce zakrkne.

lp tagi

jaz pa delam polnjene: prerežem po dolgem na pol, dam malo v pečico, da se zmehčajo, jih izdolbem, narežem na kocke, vmes pa popražim por, dodam malancane, lahko paradižnik,… ohladim, primešam skuto, sir, parmezan…. in še za ene 15 minut v pečico…. Zraven naredim solato ali pire iz cvetače….

narediš jih lahko tudi z testeninami, rižem…. jajčevec je super, nikoli pa ne vem, kaj naj počnem z brokolijem?

Iz brokolija lahko narediš prikuho.
Na hitro ga malo pokuhaš v vodi, dodaš začimbice, ki ti odgovarjajo, pretlačiš s paličnim in je gotovo.
Jaz ga samo pokuham v slani vodi, dam na krožnik in malo pogoljufam; malo oljčka in malo drobtinc, samo za oči. To je zame posladek.
Tudi cvetačo naredim tako.

Jajčevce narežem na kocke, nič ne lupim, nič ne odcejam. V ponev dam ali čebulo, ali samo vodo. Noter dam jajčevce, premešam, narezan paradižnik, premešam, malo pokrijem, zalijem z vodo in dušim. Če imam bučke dodam še to. Proti koncu dodam začimbe, posolim in imam za testenine ali kot prilogo k mesu.

Jaz delam polnjene. Soja, meso od jajčevcev, začimbe, čebula, na vrhu lahko daš še malo lahkega sira in gratiniraš.
Ali pa za nadev pusto mleto meso, paprika na koščke, začimbe, obloženi s paradižnikom in zapečeni.

Dobro jutro, jaz pa ne maram melancanov obožujem pa brokoli.
Brokoli pokuham v malo vode, dodam česen, začimbe..ko je mehak ga zmiksam s paličnim mešalnikom in dodam dve žlici kisle smetane. Takšno omakico potem polijem po testeninah.
Lahko pa takšno omako polijete tudi po zrezkih. Njami je zelo dobro.
Lp

Jajčevce narežem na cm rezine, posolim, odcedim in popečem v teflonski ponvi. Pečene dam v pekač, malo pomazan z oljem. Na jajčevece dam žlico sesekljanih pelatov ali v setoni, rezino paradižnika, solim, popram, dodam origano ali baziliko in na vrhu še malo naribanega lahkega sira. Dam v pečico in zapečem.

Rada imam tudi popečene jajčevce v solati, ki jo naredim tako, da dodam sol, poper, česen in peteršilj, malo olivnega olja in balzamični kis. V tako solato lahko dodaš tudi pečeno papriko, popečene bučke, na kocke narezan paradižnik. Zelo dobro in zelo nasitno.

Naredim jih tudi v rižoti ali pa dušene kot prilogo k mesu ali rižu.

lp

Julija

melancani alla parmigiana. Popečeš melancane na olivnem olju,posebe narediš paradižnikovo mezgo (mezgo kuhaš s česnom in začimbami ter soljo, da se zgosti). Zlagaš v pekač: sloj popečenih jajčevcev, poliješ z mezgo, naribaš parmezan… in tako 2-3x, na vrhu je mezga + parmezan. Zapečeš v pečici za kakšnih 20 minut, nato počakaš, da se malo ohladi (če ne vse teče). Je zelo dobro in nasitno. Vmes lahko daš namesto parmezana kakšen drugi sir. In dva melancana sta ravno dovolj, za majhen pekač (20×20 cm).

miele, s tem se pa tudi jaz strinjam, da je zelo okusno….Smo to jedli že pred leti, ko se še nisem ubadala z montijem.
Res fino, da se tukaj krešejo različna mnenja. Si me spomnila, da bi lahko tole uvrstila nazaj na jedilnik….

New Report

Close