jst bi zelo rada jahala pa me je moja prijatlca že mal naučila zanima me kolk časa se dela jahač 1 in 2 in nevem ubistvu ne najdem jahalne šole v bližini kamnika ali pa v domžalah. res je da sem stara kumi13 sam bi res rada mela konja pa me zanima če bi bil posavec primeren zame ker si ga res želim .mami ne morm naštimat atija še nekak ampakmami pa ne.uprašam še če je morda možno da te kakšen sosed nauči jahat pa greš pol v jahalno šolo al je treba od začetka .
Ja mogoce se malo pozanimajte za jahanje v blizini je jahalni center janhar….jih zelo priporocak tam tuti jaham cena je proti drugim zelo ugodna …drugace pa sej veste za starse otroc niso ankol dost stari …ampak ce ma punca res veselje do kona in da se zaveda kaj vse je treba z njim pocet in kolk se je treba z njim ukvarjat. ce kej se rabte kr praste vm odgovorim kuj ko lahko 🙂
lp Tim
Druga mislm da se ni tok stara da bi se zavedala te zadolzenosti do konja vsaj ene 3 ali dve leti se pocakte pa se pol zmente za svojga konja do takrt pa predlagam da hod jahat v ta jahalni center janhar pa da konja ki ga jaha tudi sama pripravi in ce se pokaze da ma ta veselje je to to …tut sam mam zlo rad konje in me res sprostijo
lp Tim
Druga mislm da se ni tok stara da bi se zavedala te zadolzenosti do konja vsaj ene 3 ali dve leti se pocakte pa se pol zmente za svojga konja do takrt pa predlagam da hod jahat v ta jahalni center janhar pa da konja ki ga jaha tudi sama pripravi in ce se pokaze da ma ta veselje je to to …tut sam mam zlo rad konje in me res sprostijo
lp Tim
glede strahu! Večina ljudi povezuje konje z nevarnostjo, samo zaradi njihove velikosti. Tudi če jim nikoli ni noben konj nič naredil, podzavsno dobijo strah. In to samo zaradi nenehnega opozarjanja da konj brca ipd, veçina se jih ne zveda, da konj brca ker ima slabe izkušnje, se brani ipd. Ko konj dobi vaše zaupanje, vas ne bo nikoli brcnil :)! Straha se lahko rešite Z veliko dela s konjem na tleh (psihologija konj, kot jo npr. Spoznavamo pri naravnem konjarstvu), ko pa enemu konju popolno zaupamo, poznamo, pa se nanj tudi vsedemo. Osebe, ki imajo zelo velik strah verjetno ne bodo nikoli mogle kar tebi nic meni nic zajahati katerega koli konja, ampak morajo konja najprej spoznati, mu zaupati. Za začetno spoznavanje priporočam starejše, mirnejše, izkušene konje. Mlajši so, bolj so živahni in primerni za izkušene jahace 🙂 veliko sreče! P.s. Strahpa je seveda možno premagati 🙂
Jaz praktično jaham že od 5 leta starosti. Pri 10. letih pa sem dobila svojega konja. sedaj imam še vedno tisto kobilo in eno leto staro žrebico. komaj čakam, da jo bomo čez 2 leti ujahali, da bom šla z njo malo na teren. ja brez jahanja si enostavno ne predstavljam življenja. jaham western. še kdo?
p.s. ali imate kakšne izkušnje z rančem Kaja in Grom? kajti nameravam se udeležiti nekega seminarja, ampak mi oči in mami odsvetujeta, ker pravita, da mi bodo samo pobrali denar, naučila pa se ne bom nič :/ kaj menite vi?
lp, Ninchy**
Z vidika odraslega ti bom povedala… ker pač smo odrasli dali nekaj skozi in je včasih fajn poslušat 🙂 Ti svetujem, da poslušaš svoja starša…
Tudi jaz sem začela po dolgem času jahat in sem že tudi od malega sicer. Od nekdaj je v tem konjeniškem svetu ponekod vladal denar in jaz bi bila previdna glede takih seminarjev… Po mojem te morajo vsega naučit v klubu, zakaj npr. tam ne vprašaš trenerja, ko sem 100% da to vse ve…
Sicer pa ta ranč obstaja že dolgo časa in jaz npr. sem zdaj stara 32 let. Ne vem sicer zdaj vseh relacij, lastniških in to, se pa spomnim, da je iz nekega kluba prišla tja ena ženska, ki sicer se spomnim takrat, da je bila zelo pozirivna oseba in se je moja sestrična prestavila glede jahanja tja, potem pa od tam drugam, pa ne vem zakaj… V tem prvem klubu, ki sicer nima nič veze s tem drugim, drug lastnik, so se pa dogajale čudne stvari… In šlo se jim je za denar. In takrat so si marsikaj lahko prvioščili in je bilo zelo tvegano in čudno da se ni nam, takrat 12. 13. letnim otrokom kaj zgodilo… Kdo ej bil lastnik pa raje ne bom, ker je oseba ki se omenja glede določenih stvari v medijih, ki so grozljive in so se zgodile kasneje… Samo upam, da nimajo kluba zaradi podobnih namenov, sicer pa je slišat dosti pozitivnega.
Tam kamor hodim jahat, imam inštruktorja z licenco in imajo komnje zavarovane za tretjo osebo, tako da če se poškoduješ, to krije zavarovalnica. Sicer pa ti dajo zaščitno opremo ali jo imaš sam in je tako bolje, da se ne poškoduješ – ne študiram na to, ker to se dogaja pri vseh športih, pa na cesti.
Tako da ne vem zakaj bi se odpovedala temu užitku… Jahanje je zelo poseben šport, si ali pa nisi za to – jaz vem, da lahko s konju diham, medtem ko mojega fanta ne zanimajo, pa tudi v redu.
Nesreče se dogajajo, tudi smrtne – celo najboljšim, sam to je stvar nesrečnih naključij. Lahko pa doma tud po stopnicah padeš…
Na youtube je filmček, ki sem ga našla po naključju od ene punce, v bistvu njeje v spomin, ki je šla jahat in je preskočial oviro, konj se je spotaknil in ji priletel nba glavo… 600 kg… Pa eno kaže, ko si je zlomila tilnik in preživela in hodi – kaže pa posnetek. Tisti posnetek mi je žal, dasem videla – naslednji dan sem šla jahat :))
Tudi ko si na tleh, se ti ob konju lahko kaj zgodi – ampak ravno to je – ne smeš se prestrašit, moram pa rečt, da name konji neverjetno vplivajo v smislu pridobivanja samozavesti na vseh področjih. Ob konju me ni ničesar strah in v določenih situacijah, medtem ko npr. me je strah višine in ne maram vode…
pozdravljeni
ali kdo pozna koga ki prodaja kakšno lepo, mirno, vjahano kobilo… mora biti toplokrvne pasme, lahko je tudi križanka samo da je zdrava in dober terenski konj….
pokličite me na 051 883 221 ali pa mi pišite na [email protected]
hvala
Konjev se ti ni treba bati saj so ti nocejo nic hudega…pri njih je tako kot pri ljudeh ce bos ti normalen do njih bojo oni tudi do tebe
Za zacetek s konji navezuj stike le tako da jih opazujes jih bozas hranis in se z njimi pogovarjas kasneje pa si bos 100% zelela podati v sedlo
Tudi sama jaham se zelo dolgo. Zacela sm ze pri kaksnih 2 letih ko so me posadili na majhne ponije na katerih sem res zelo uzivala sedaj pa tudi tekmujem
Jaz vsem toplo odsvetujem to jahalno šolo moj otrok mi je po vsakem treningu jokal. Napredkov ni bilo in tudi način dela je bi čuden. Ko sem bila prisotna je bilo vse vredu če pa me ni bilo mi je hčerka povedala da se ni veliko dogajalo in da je veliko kričala na vse otroke tam. Raje jo je odvlekla na teren na konju ki se je vsega bal kot da bi se res učila jahati. Jaz sem hčerko odpeljala drugam kjer res uživa in se je tudi veliko naučila . Topolo priporčam da pokličete tole številko 040-133-539 če želite otroku omogočite res dobro jahanje in polno srečnih in zanimivih dogodivščin.
Jaz vsem toplo odsvetujem to jahalno šolo (jahalno šolo guliver) moj otrok mi je po vsakem treningu jokal. Napredkov ni bilo in tudi način dela je bi čuden. Ko sem bila prisotna je bilo vse vredu če pa me ni bilo mi je hčerka povedala da se ni veliko dogajalo in da je veliko kričala na vse otroke tam. Raje jo je odvlekla na teren na konju ki se je vsega bal kot da bi se res učila jahati. Jaz sem hčerko odpeljala drugam kjer res uživa in se je tudi veliko naučila . Topolo priporčam da pokličete tole številko 040-133-539 če želite otroku omogočite res dobro jahanje in polno srečnih in zanimivih dogodivščin.