Najdi forum

jahač – kdaj

Živijo!

Mi lahko prosim katera pomaga. Kdaj je otrok ponavadi dovolj velik za jahača (kg, starost, višina)?
Hvala za odgovora in lp vsem!
t

OJ!
Za jahača je pogoj le to da otroku pas pride čez ramena ne na vrat ali obraz. Glede starosti in kilogrami je pač pri vsakem otroku drugače. Moja še 3 leta ni stara pa jo imam že nakaj časa v jahaču. Sicer v našem avtu imamo maxi cosi rodi xp ker je pač bolj varen ker ima zaščiteno glavo, pri babici in dedku pa ima jahača. Je namreč zelo velika in tudi težka že dovolj tako da ni panike. Važen je potek pasu-čez rame mora biti prav tako kot pri odraslih.
čao tina

Se strinjam s Tino. Moj je star tri leta (97 cm, 17 kg); v enem avtu imamo Romerja Kid Plus (za daljše vožnje, tudi za spanje), v drugem pa že jahača (samo za v vrtec ipd.). Kupili smo ju ravno pred kratkim; prej je imel še v obeh avtosedež, obrnjen v nasprotno smer vožnje. Jahač ga dovolj dvigne, da se normalno pripne z avtomobilskim varnostnim pasom, pa tudi sedi zelo udobno.

Lp,
Katarina

Z jahačem je takole.

Če je namenjen bolj za kratke razdalje, potem niso tako važna ne leta ne kg. Če pa otrok rad hitro zaspi, potem pa jahač raje ne.

Kajti, zgodilo se je, da je babica otroka dala v avto v jahač, češ saj ne gresta daleč, pa je deklica zaspala, in vemo kako v jahaču otrok zleze dol, potem je pa babica ves čas vožnje nazaj gledala, kako je deklica zvita, pa če bo padla ven, pa … Potem pa se je zgodilo! Sta se zaletele. Avto totalka, babica še kar v redu, deklica pa je zletela z jahača, se kar veliko poškodovala (hud zlom stegnenice), tako da tile jahači res niso kaj prida. Je res treba dobro premisliti.
Tudi jaz sem za svoja dvojčka imela jahača, po tej zgodbi pa sem jima raje kupila dober avtosedež z naslonom, v katerem še vedno lahko zaspita in je do 12. leta. Jahače smo pa uporabili v jedilnici (na stole smo dali jahač in se super sedi – je ravno dovolj visoko, ima naslon za roke, se obriše, opere,…).

LP Žaba

Ojoj!

Hvala za opozorilo.
gre za to, da za našo 2,5 letnico kupujemo nov avtosedež, ker moremo starega vrniti. Pa ne vem, za katerega bi se odločila: ali tistega do 35 kg ali do 18 kg. Na poti imamo še enega otroka, ki bo zaenkrat v lupinici, in ker gledam že vnaprej, sem mislila, da bi kupila tistega do 18kg pa potem jahača, tamala pa bi potem iz lupinice v tega … Ne vem. Zdaj mislim, da se bom drugače odločila.

Hvala vsem za odgovore!
lp,t

New Report

Close