Jagodni sladoled
Pravkar sem prevzel veliko količino jagod, ki sva jih z ženo naročila. Ker jih je preveč za jesti sproti, jih bom nekaj dal v zmrzovalnik, nekaj pa bi jih uporabil za sladoled. Ker pa je žena v službi in se ne oglasi ne vem kje ima recept za sladoled. Prosim, rešite me, saj bi jo rad presenetil! Vem da ni tema glih najbolj primerna za ta forum, a sem zadnje čase na tem forumu bral veliko o jagodah, zato verjetno kdo pozna kakšen dober recept.
Hvala za čimprejšnje odgovore in lep dan vsem!
Jaz vzamem zmrznjene jagode, sladko smetano, po potrebi sladkor v prahu in vse skupaj zmešam, pa je sladoled takoj pripravljen. Mogoče bo šlo tako tudi s svežimi jagodami, pa potem v zamrzovalnik?
Sem pa s svežimi naredila dobro kremo: sir Mascarpone, malo skute in jagode, pa zmešaš in v hladilnik, da se ohladi.
Še ena ideja: jagode razrežeš in v posodi segrevaš, da postanejo malo tekoče – kot marmelada in preliješ preko kupljenega sladoleda – sladoled z vročimi jagodami, meni je to super.
čao
Sladoled naredim tako, da najprej stepeš sladko smetano in ji dodaš malo mleka (zato da sladoled ni preveč trd). Jagode zmiksam, jih primešam smetani in po okusu sladkam – domačim komaj kaj sladkorja, kupljenim pa malo več. Najboljši je sladkor v prahu. Sladoled nalij v plastične lončke (priblično 3/4) in jih daj v zmrzovalnik.
Pripraviš pa lahko tudi preliv. Jagode narežeš čisto na majhne košče, jih posladkaš in malo pustiš da spustijo sok.
Sladoled malo preliješ z narezanimi jagodami in okrasiš s smetano.
Ko boš vse to naredil, se bomo kar povabili.
Dober tek!
Preizkušeno dobro:
Pretlačiš 500g jagod s 175-250g sladkorja (odvisno koliko so sladke). Dodaš 2 žlici limoninega soka. Stepeš 300ml sladke smetane in jo primešaš. Kremo daš v nizko posodo in zamrzneš. Čez kakšno uro, kremo premešaš in ponovno zamrzneš za kakšno uro.Spet premešaš. Z mešanjem dosežeš boljši končni izdelek. Zamrzneš do uporabe. Najboljše, da pojesta vse še isti dan….mnjam
Dober tek in javi kako ti je uspelo….
Nika
Pa sem napockal skupaj.
V bistvo sem upošteval vaše nasvete, ker pa sem malo kuharski raziskovalec, pa sem si še kaj sam izmislil:
500 ml smetane za stepanje
1 vaniljin sladkor
5 jajc
750 g jagod
200ml nav.jogurta
2 veliki žlici sladkorja
Postopek
Stepel smetano in zraven vaniljin sladkor
Zmiksal jagode plus sladkor
ločil rumenjake in beljake
Zmiksal rumenjake da so penasti
stepel sneg
snegu dodal stepeno smetano, jogurt, jagode, rumenjake
še enkrat zmiksal
vrgel v zmrzovalnik
po 15 minutah še enkrat zmiksal
zdaj bom pa zmiksal še vsako uro
Ob 8pm se bova z ženo in nečaki najedla sladoleda do smrti!
Domači sladoled, ki vsakomur “vzame sapo”
Osnovni recept:
1 jogurtov lonček sladke smetane
1 jogurtov lonček sladkorja v prahu
1 jajce
Različni okusi sladoleda:
vanilijev sladoled – vzamemo vanilijin sladkor v prahu
sadni sladoled – 1 jogurtov lonček sadja po izbiri
Čokoladni sladoled – 1/4 jogurtovega lončka čokolade v prahu (lahko tudi malo rosin, namočenih v rumu)
Orehov ali lešnikov sladoled – 1/2 lončka mletih orehov ali lešnikov, na koncu dodamo še malo narezanih jedrc
Stracciatella – na koncu dodamo naribano čokolado
Domišljija ima prosto pot!
Mislimmmmmmmmm…….
Navodilo:
Sladko smetano in sladkor v prahu stepamo (navaden električni mešalnik na metlice) toliko časa, dokler se sladkor popolnoma ne stopi (Če sladkor ni stopljen, potem se bo pri zamrzovanju usedel na dno posode).
Dodamo surovo jajce in ponovno stepamo.
Dodamo mleto čokolado, mlete orehe, mlete lešnike…. in premešano, da je enakomerno porazdeljeno.
POZOR!
Velike koščke – sadje, rozine, ribana čokolada ipd. dodamo na koncu, da se ne zdrobijo ali stlačijo!
Sladoledno maso vlijemo v posode, damo za nekaj uric v zamrzovalnik………….
………………..in kaj se potem zgodi?????
Vsi se pritožujejo, ker je sladoleda premalo! :))
Nataša