Najdi forum

jagode plezalke…

nekje sem videla oglas za jagode plezalke ki zrastejo 1,2m..mogoče katera ve kje se dajo naročiti in ali jo je kdo že preizkusil…hvala

Jih še nihče ni mogel poskusit, ker je ta oglas šele letos in je še premalo časa.

02/613-26-30

Lahko pa greš v Merkur, dobiš že nasajene, en viseči lonec je 11 EUR, se mi zdi.
Zraven je slika, kjer visijo celi šopi jagod dol, kot grozdi.

Če bo kdo kupil, naj čez nekaj mesecev pove, če so tudi njegove take kot na sliki.

Mi smo kupili te jagode, ki zrastejo do cca. 120cm. Dobili smo jih res majčkene sedaj pa so že 10cm velike. Pa vse to v 14 dneh. Pa vse so se prjele. Bomo pa videli, kako bo z grozdi. Za zdaj lahko samo rečem, da sem presenečena nad njihovo rastjo. Kako pa bo zgledalo na koncu, pa povem, ko zrastejo.

že naročeno, hvala za pomoč in tel. številko
lep dan

Kupili lani Merkurjeve. Niti približno take kot na fotki. Plodovi nč dobri. Zrasla ni več kot pol metra. Bila na soncu in vsakodnevno zalita. Tako, da iz izkušenj sodeč slikce varajo.

binabambina! Da se ne boš ustrašila! Dobiš jih v podloženi kuverti, ne v paketu. Jaz sem jih dobila prejšnji teden, zraven navodila in zdaj čakam, da začnejo rast. Upam, da bo kaj, če ne sem spušila 20€.

tudi jaz sem narocila te jagode ki jih je bilo mogoce narociti v vikendu-priloga slovenskih novic posajene so ze skoraj en mesec in so resnicno veliko zrasle sicer sem jim dodala zemljo za roze in so ze zelo velike.In tudi vse so uspele.upam da bodo tudi plodovi taksni!?

Meni so v mesecu in pol zrastle le za 15 cm. Prve plodove sem pri treh sadikah že pobrala (po dva na vsaki), ampak zadnje 14 dni se mi zdi, da nič več ne raste.

Tudi sam sem hotel kupiti te jagode plezalke, ampak sem se navadil, da vsako firmo, s katero še nisem imel opravka, vedno najprej na netu preverim. In ker sem prebral same slabe stvari o tej firmi “Ideal servis”, jih potem poleti nisem naročil.

Eden izmed komentarjev o tej firmi:

Med različnimi nategi so bile tudi krasne viseče jagode. Žal nič od tega. Sedaj je na vrsti prstan iz Luksorja. Se pa najde kar nekaj lahkomiselnih ljudi, ki verjamejo v čudeže.Verjemo in bodi opeharjen.

http://levinja.blog.siol.net/2008/01/10/kako-nas-nategujejoenostavno-in-javno/

nevem komu naj verjamem!!

jagode plezalke so po mojem gensko mutirane rastline….

…men so se vsake jagode po dveh do treh letih nehale rodit….in v dveh letih ne vem ce sem pojedel za 15 evorv jagod…kolikor stane 5 sadik pri ideal servisu….niti za 15 evrov jagod mi ni zraslo iz drugih sadik

Pozdravljeni!

Upam, da mi bo odgovoril strokovnjak.

Ali so jagode plezalke gensko mutirane?

Hvala za odgovor

Ivana

Tudi mi smo jih naročili. pri naših doma so vidni že sadeži. Smešno je to, da niso klasične, saj so plodovi v zraku. Tako pač to mora biti – jagoda plazalka. Čez čas bomo še mrežo za vzpenjanje napeljali…
Mislim, da se kar dnevno spreminjajo/rastejo. Od 20 komadov je preživelo 18. Nehote pa smo jih dobili 21. Ena je sedaj pri nas doma (v onovi je bila zelloo majhna, vendar je preživela in lepo raste).
Mislim, da je bistveno prebrati navodila za sajenje in vzdrževanje. Neposredno sonce ni ravno fajn. Zemlja pa mora biti kvalitetna, razmaki
med jagodami so tudi določeni, ipd.
Lp, A

pri nas na faksu je profesor za genetiko razlagal, da so tejagode čisti nateg………..to so pač navadne jagode katerih sadike so malo višjega razreda…če so dobro pognojene usake zrastejo 20 cm………..mende je firma bila celo kaznovana z globo 2000 eur vendar lahko še vedno prodajajo sadike

Lani sem jih kupila, letos pa stran vrgla. Nič niso rastle, zato sem jih stran vrgla.

tudi mene so nategnili…. nič ni bilo iz že kar lepe-kupljene sadike, pa mi drugače skoraj vse uspe.

Jaz bom pa napisal iz lastnih izkušenj za Bakker-jeve plezalne jagode Bakker’s Kingsize. ČISTI NATEG. Letos je teklo drugo leto od nakupa. Od pomladi do zime mi je zrastlo cca. 15 jagod. Sicer na pogled črno rdeče in lepe, vendar zelo kisle. O kakšnih plezalnih veščinah pa ne duha ne sluha-morda 15 cm v višino dve vitici, s katerima pa na koncu ni bilo nič; nič jagod in sta se posušili. Mene samo zanima, kako njim uspe vzgojiti takorekoč “drevo” jagod? Rad bi vedel za postopek, pa čeprav je to Photoshop. Naj pa napišejo, da je to “fotošopirano”, drugače pa naj pretiravajo v mejah normale, ne pa takole:
http://www.bakker.si/r_11527-019/Jagode/Plezalne-jagode-Bakkers-Kingsize.htm

Sem pa v Lidlu iz jeze kupil še 2×6 sadik vrste Ostara in Senga Sengana. Nekaj vitic sem pustil za hec viseti iz korita in na moje presenečenje so se kmalu pojavili cvetovi in iz njih jagode. Sicer samo za vzorec, pa vendar bi lahko ti dve vrsti označil za plezalne jagode prej, kot pa zgoraj omenjene. Pa tudi jagode so bile jagodam podobne. Sočne in velike. Tako da bom poizkusil drugo leto kar iz nekaj sadik teh jagod napeljati na ogrodje.

prodam sadike celo leto rodnih jagod.ena sadika je 1€pošljem jih po pošti poštnino pa plača kupec.
[email protected]
tel.031437675
na telefonu bom dosegljiv od 20.00 do 21.00 ure

New Report

Close