Jagode in dojenje?
Svojega dvomesecnika polno dojim in jem prakticno vse, le pri sadju omejujem agrume in ne jem strocnic, ki tudi mene napenjajo. Za zdaj je mali ok, nima krcev in tezav s prebavo. Ne vem, kako se dolociti pri jagodah – menda so zelo alergene. Kako boste ravnale ve? LP vsem in pojdimo kljub dezju malo ven!
Orada
NE
Otrok naj se s potencialnimi alergeni seznani cim kasneje, Nasvet poskusi, pocakaj in ce ne bo nic nadaljuj ni na mestu. Alergija se lahko pokaze bistveno kasneje.
Nekatera zivila odsvetujejo zaradi napenjanja, druga zaradi potencialnih alergicnih stanj.
Jagode, jajcni beljak, arasidi – s temi naj pride v stik cim kasneje (to so najhujsi alergeni in jih zato odsvetujejo vsem)
Res je, da lahko alergija ven udari šele po parih letih. A meni je dr. Voduškova rekla, da jaz, ko dojim, lahko jem vse, tudi alergeno hrano, razen če ni v družini kakršnihkoli alergij, sicer pa naj bolj pazim pri uvajanju goste hrane, kjer naj se v 1. letu izogibam tudi vsemu južnemu sadju (agrumi, breskve, marelice ipd.), jajcem, morskim ribam, vsem oreščkom, medu in vsem drugim alergenom.
teja