Najdi forum

Jagode in dojenje?

Svojega dvomesecnika polno dojim in jem prakticno vse, le pri sadju omejujem agrume in ne jem strocnic, ki tudi mene napenjajo. Za zdaj je mali ok, nima krcev in tezav s prebavo. Ne vem, kako se dolociti pri jagodah – menda so zelo alergene. Kako boste ravnale ve? LP vsem in pojdimo kljub dezju malo ven!

Orada

Jaz jih ne bom jedla, čeprav bi jih z največjim veseljem. Prijatlejica je jedla samo jagodno marmelado, pa je mali dobil alergijo- kar seveda ne pomeni, da bo tako pri vas. Mogoče pa lahko poskusiš dve, tri jagode, počakaš en dan in vidiš, če bo sploh kakšna reakcija.

LP, Pika

jaz se jim lani nisem mogla upret. sem jih prvi dan pojedla le 3-4 – ni bilo nič alergij, drugi dan spet, pa spet, čez par dni celo skledo. pupi ni bilo nič in jih je tudi sama jedla že pri 10 mesecih. zdaj je stara 13 mesecev, obožuje jih, jih zmaže tud 3-4 naenkrat.

Jaz sem jih že jedla in ni bilo nobene reakcije. Čisto odvisno od otročka.

Sem ji jedla, ko je imel otroček 5 mesecev in je bilo vse Okay. Probaj!

Moj sinek bo star 3 mesece, jagode pa jem že skoraj en mesec in to kar precejšnje količine in ni bilo nobenih posledic. Na začetku poskusi samo kakšno, če ne bo reakcije pa kar veselo po njih.

Lp.

NE
Otrok naj se s potencialnimi alergeni seznani cim kasneje, Nasvet poskusi, pocakaj in ce ne bo nic nadaljuj ni na mestu. Alergija se lahko pokaze bistveno kasneje.
Nekatera zivila odsvetujejo zaradi napenjanja, druga zaradi potencialnih alergicnih stanj.
Jagode, jajcni beljak, arasidi – s temi naj pride v stik cim kasneje (to so najhujsi alergeni in jih zato odsvetujejo vsem)

Res je, da lahko alergija ven udari šele po parih letih. A meni je dr. Voduškova rekla, da jaz, ko dojim, lahko jem vse, tudi alergeno hrano, razen če ni v družini kakršnihkoli alergij, sicer pa naj bolj pazim pri uvajanju goste hrane, kjer naj se v 1. letu izogibam tudi vsemu južnemu sadju (agrumi, breskve, marelice ipd.), jajcem, morskim ribam, vsem oreščkom, medu in vsem drugim alergenom.
teja

oila:-)
moj malček ima 6 mesecev pa pol in ga še dojim in sem tudi že jagode jedla pa mu ni bilo nič,..zdaj saj veste vsak posameznik je individualen,..

Zofkamili, kolikor jaz vem to velja za uvajanje goste hrene pri otroku, za prehrano doječe matere pa ne!

New Report

Close