Najdi forum

jabolčni kis

Preizkušeno! Jabolčni kis ti uredi presnovo in prebavo, ostalo, draga snowgirl boš morala pa sama narediti.

Niko, tole pa ni njaboljše poznavanje kemije.
In jabolčni kis res pomaga pri prebavi, ker uravnava pH v želodcu in črevesju od tega pa je odvisno življenje in s tem prisotnost baketrij in njihovih toksinov.

Jabolčni kis nima čisto nič več vpliva na vrednost pH kot soda bikarbona ali limonin sok. pH vrednost morda kratkotrajno spusti (kakor jo soda bikarbona dvigne). To privede do tega da senzorika v želodcu začasno zmanjša proizvajanje lastne kisline. Z nadaljnjim pitjem kisa in drugih kislih napitkov (tudi prehranjevanje s kislim sadjem ali zelenjavo) se lahko pH še zmanjša kar pomeni preveliko kislost v želodcu, za katero pa telo nima drugega obrambnega mehanizma, kot je zaužitje (bazične) hrane, ki koncentracijo kisline v želodcu zmanjša. Tako ima lahko pitje kisa z neurejeno prehrano kvečjemu kvaren vpliv. Za zdravje želodca je potrebna redna (priporočljivo 5 obrokov na dan) ter uravnotežena (primerno zastopani vsi prehrambeni elementi) prehrana. Neko eksperimentiranje s celodnevnimi posti in hkratno žlampanje kisa lahko pa želodec in črevesje le uničijo.

zdej je pa zmeda okol kisa tu….

Lahko ti je že kdo odpisal isto… ne vem, ker sem nehala brat ko sem vidla da so odgovori kr neki…

Jabolčnemu kisu dodaš kakšno žličko medu in piješ po deci pred vsakim obrokom (dobro za prebavo, razstrupljanje telesa – in s tem logično za hujšanje)… čeprav jaz sem to pila dosti časa izključno zaradi zdravja!! (baje je fajn za nas, ki imamo borelijo)

LP
anita

dober je tudi za seks

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Od kod pa ta ideja?

Definitivno shujšaš, kar pa pri meni ni bilo ravno priporočljivo, ker sem bolj suhe sorte – sem ga pa nekaj časa res pila na tešče z medom (žlička kisa in žlička medu v kozarcu mlačne vode). Jedla sem seveda enako kot sicer, pa kljub temu zgubila par kg v dokaj kratkem času, zato sem nehala s kisom. Če je kdo predebel, pa definitivno ne more škodit, saj ima jabolčni kis številne pozitivne učinke, na prebavo, presnovo, proti težavam z grlom, itd. in ga imajo za pravi življenjski eliksir.

Niko, o tvoji pripombi glede “uničenja” želodca pa ne bi zgubljala besed… :))) a ti sploh veš, kolikšen je pH želodčne kisline, koliko pa pH kisa??? Ne se hecat, no! :)))

sam res no!!!ker kis na tešče ti ražira želodec tko da ne se zajebavat s tem!!!

Tu ne gre za direkten vpliv kisa na želodčno sluznico, temveč posreden. Ampak o tem naj napiše kaj več raje nekdo, ki je doma na medicinskem področju (tudi sam sem nekaj že napisal), recimo gostek. Vem to, da želodec ne proizvaja baze, s katero bi nevtraliziral pretirano kislost v želodcu, temveč jo je potrebno z vnosom hrane.
Prav tako kislost vpliva na naš občutek lakote, ter odpiranje želodca proti črevesju (verjetno je tu finta hujšanja, saj žlica ali dve kisa pred jedjo poveča raven kisline v želodcu, tako da se ta prej odpre in spusti naprej še nerazgrajeno hrano, iz katere potem tudi črevesje ne more izčrpati toliko hranil.) in na ta način regulira pH (torej z izločanjem kisline, ter pretokom snovi skozi želodec). Če pa te snovi ni, lahko kislost le povečuje, zmanjšati je pa ne more, kar privede do rane in drugih nevšečnosti.

Ampak, konec koncev mi ni treba verjeti. Predlagam pa ti, da se o tem malo pozanimaš pri osebni zdravnici, ki ima zagotovo v svoji praksi primere, ki so si uničili želodec na ta način. Osebno poznam osebo, ki ima stalne želodčne težave po nepremišljenih postih s kislim zeljem in jabolki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close