Najdi forum

JABOLČNI KIS

pozdravljene,

zanima me, ima katera morda kakšno izkušnjo z pitjem jabolčnega kisa

( domačega in zelo je močan) in kako se da s tem hujšat, hvala za

odgovore

Anita

Uradna medicina jabolčnega kisa kot zdravilo ne priznava, je pa v tradicionalni Kitajski medicini zelo priljubljen.
-kis vpliva na meridian želodca in jeter
-pomaga pri prebavi
-pospešuje prebavo
-povečuje tek
-pomaga pri hujšanju
-pomaga pri zastrupitvi s hrano
-čisti jetra
-odstranjuje strupe
-zdravi virusni hepatitis in biliarno askardiazo
-pospešuje cirkulacijo krvi
-zvišuje telesno energijo
-zaustavlja krvavitev
-znižuje krvni tlak

Jab.kis je tekočina z največ zdravilnimi in hranilnimi snovmi. Zato varuje pred boleznimi, podaljšuje življenje in ohranja vitalnost. Naj bi lajšal prebavo in preprečeval možnost obolenja za rakom, zdravil naj bi vnetja in varoval spomin.

Tako menijo Kitajci.

Jaz pa ga (domači jab.kis) pijem kar tako, za žejo, 3 x na dan žličko kisa v 3 dcl navadne vode.
Prebava in hujšanje : super !

Pozdrav

Shujševalna kura z jabolčnim kisom:

5x dnevno (vsakih 5 ur, tudi ponoči) ga piješ razredčenega (2 žlički v kozarcu vode) NA TEŠČE (vsaj 5 ur po jedi).

Na tehtnici se bo zanesljivo poznalo že po nekaj dneh!

so mišljene čajne žličke ali večje???

kaj pa potem prehrana, lahko dokaj normalna ali stroga dieta??

anita, pripiročam ti, da si podrobno prebereš odgovor experta. Očitno je humorist.

Jabolčni kis je vsekakor dober za telo, ni pa nobeno čudežno sredstvo za hujšanje. Po mojem drži, kar je napisl tv (kitajci). Samo zaradi pitja le-tega pač ne bo nihče shujšal. Res pa je, da jabolčni kis zmanjšuje željo po lakoti posebej, če ga spiješ malo pred obrokom, saj zniža GI zaužite hrane, tako da povzroči enakomeren porast sladkorja v krvi po obroku.

Pozor: tudi jabolčni kis ima kalorije (sicer zelo malo) zato pretiravanje v jemanju le-tega ni smiselno! Primer: če spiješ liter jabolčnega soka (Fructal,ipd) dnevno, si s tem zaužil že 500 kCal….Za čokoladice in sladkarije ostane še zelo malo…

Slednje sem napisal samo zato, ker nekateri pristaši diet in ne vem kakšnih zvarkov še vedno ne vedo (ali pa nočejo), da je uspešno hujšanje samo počasno in da shujšamo samo tako, da v telo vnesemo manj kalorij, kot jih porabimo. Čista, enostavna matematika pač…

Znanec je vsako jutro na tešče spil kozarec vode z 2 žlicama kisa. V enem mesecu je ob normalni prehrani (enako kot pred pitjem kisa) shujšal 9 kg.

Šlo je pa za stavo, ker je bil nejeveren kot veliko drugih na tem forumu. Stavo je zgubil, ker ni verjel da bo shujšal.

Morda pa je kaj na tem.

Ja pa to ni bilo vse najverjetneje je tudi precej zmanjsal dnevne obroke.

Za izgubo 9 kg moras pokuriti ca. 70000 kCal. to se pravi da je moral biti na dan v deficitu za najmanj 2000 kCal.

Recimo da je teh 9 kg kombinacija mascobe vode in malo misic.

Lp Oliver

po moje je dobro, sam ni dobro pretiravati saj lahko trpijo tudi ledvice.

Lahko to razlozis in utemeljis? Zakaj bi trpele ledvice?

Lp oliver

Jat ga pijem še tri tedne vsak dan najmanj 3x, poleg tega še pazim na prehrano,na tehtnici se pozna le 1,5 kg.

Kaj pa kombinacija z medom?

Jaz ga že nekaj let pijem zjutraj na tešče (žlica do dve kisa, zmešanega z mlačno vodo). Po mojem mnenju se s tem ne da shujšat, so pa pozitivni učinki na prebavo.

Lahko si ga zmešaš tudi z medom, samo moraš vedeti, da so to dodatne kalorije, ki pa pri hujšanju niso zaželjene (okus pa je nekaterim boljši z medom – npr. mojim staršem; meni ne – bljak).

Zakaj pa bi naj trpele ledvice pa mi sploh ne gre v račun!!???

ja, potem pa svizec zavije čokolado

kaj,z vodo,kozarec 2 dl,pa dve majhni ali veliki zlici kisa?

Vsi skupaj lepo pozdravljeni. Kaj pa pravite na teorijo iz knjige ŽIVETI ZDRAVO/Harvey in Merylin Diamond/ ?
Pravita nekako tako, da kopičenje kisline v telesu pomeni zadrževanje vode potrebne za nevtralizacijo, kar povzroča dodatno težo in napihnjenost.

tolk je že enih nasvetov na svetu da sploh ne veš več kaj je prov in kaj ne,kdo te zdej nateguje in kdo ne!

Odvisno od tega kako kisel imaš kis. Pač zmešaš si nekaj primerno kislega, toliko, da še lahko spraviš dol po grlu. Če imam kakšen blag domač jabolčni kis, ga dam tudi 4 žlice, če pa je zelo kisel pa ustrezno manj.

New Report

Close