Najdi forum

jabolčni kis

O tem je bilo že veliko napisanega. A mene zanima še s strokovne plati: opis delovanja jabolčnega kisa v kapsulah “Applelean Manzalinea” – reklamni oglas v zadnji št. One.
Dobesedno: “Aktivne sestavine v kapsulah jabolčnega kisa zapovejo celicam, nasičenim z maščobo, naj se ipraznijo in naj maščobo preko krvnih žil usmerijo naprej v mišice. Tam se maščoba pretvarja v energijo in postoppoma potroši.
Doziranje: ena pred vsakim obrokom. …do 5 kg v 8 dneh….

Moje mnenje: če bi bilo tako enotstavo, ne bi bil nihče debel!
Kdo ima prav?
LP

kocka,

Teoreetično stvari so takšne kot pišejo, vendar ponavadi pri trženju izdelkov pretiravajo z zgodbami o učinkovitosti samega izdelka. Vprašanje je v kolikšni meri res učinkujejo te tablete… kljub temu, da je delovanje podobno kot si ga sama opisala, je odstotek na ta način porabljenih kalorij dokaj majhen. Osebno večino izdelkov takšnega tipa jemljem kot nekakšen majhen pripomoček, od katerega imajo največ koristi tisti, ki ob tem še pazijo na prehrano in dovolj trenirajo.

Tvoje mnenje ni daleč od resnice, delovanje jabolčnega kisa res pripomore k boljši mobilizaciji maščob na mesto porabe vendar ne v tolikšni meri, da bi to popolnoma kompenziralo naše prenajedanje in vse ostale grehe pri hrani… oz. našo nepripravljenost na fizično aktivnost. V manjši meri, pa res ugodno vpliva na izgubo maščobe… pomanjkanje jabolčnega kisa v našem jedilniku pa zagotovo ni vzrok, za prekomerno težo ljudi, ki jih je iz dneva v dan več.

LP,
Goran

Je pa res, da jab. kis pomaga pri izboljšanju kože (problematične). Slišala sem, da je tako- in s kisom ali s tabletkami. Ima kdo s tem izkušnje?
Hvala!
LP

Zanima me, ali se, glede na to, da jabolčni kis pomaga pri hujšanju, odsvetuje nekomu, ki bi se rad zredil? Namreč za ljudsko zdravilo (oz. preventivo) velja žlička jabolčnega kisa in žlička medu v čaši vode – ali se torej (pre)suhi moramo temu izogibati?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Tatjana,

Absolutno ne, sploh se ti ni treba tega izogibati… jabolčni kis pomaga pri razgradnji maščob… kdor želi pridobiti telesno težo, mora pridobiti predvsem mišično maso, od maščobe nimaš nikakršne koristi… razen če si kdo želi odvečne maščobe…

Jabolčni kis ni kakšno čudežno sredstvo, pomaga pri izgubi maščobe v manjši meri.. kdor pazi še na ostale stvari pri prehrani in se rekreira ima od tega največ koristi.

LP,
Goran

New Report

Close