Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Ja kakšna povezava?

Ja kakšna povezava?

Pozdravljeni!

Svoje dojke si redno pregledujem in do sedaj nisem opazila nikakršnih posebnosti. V zadnjem času me pa pogosto prešine kar močna bolečina v levi podpazduhi.
Bila pred kratkim pri ginekologu, vendar ga za slednjo težavo nisem utegnila povprašati, ker je moral urgentno v porodno sobo.

Ali je možna kakšna povezava med omenjeno bolečino in dojkami?

Najlepša hvala za odgovor!

LP

Lepo pozdravljeni Urška !

Za opisano vrsto bolečine je lahko več možnosti.

Velikokrat je primarni problem v vratnem ali prsnem delu hrbtenice (kar je lahko povezano z nepravilno lego vretenc ali so pa teh bolečin krivi ponavljajoči gibi, ki nastajajo zaradi narave dela, tudi neprestanega sedenja, podobne težave imajo tudi mlade mamice…,)in bolečina se prenaša na način, kot ste ga opisala vi.

Naslednja možnost so podpazdušne bezgavke in eventuelne težave v dojki. Da ugotovite kaj je vzrok vaših težav vam priporočam, da se lotite problema sistematično.

In kje pričeti? V primeru, da še nikoli niste opravila pregleda dojk, vam svetujem, da to storite.

Ne glede na vaša leta, vam za začetek priporočam metodo BreastScan in klinični pregled zdravnika onkologa. Glede na izmerjeno temperaturo boste že z veliko verjetnostjo ovrgla sum na maligno obolenje in nadaljevala boste precej bolj pomirjeno. V primeru, da bodo rezultati pregleda dojk negativni, je velika verjetnost, da je vaših težav kriva hrbtenica. V tem vmesnem času lahko tudi v tej smeri veliko naredite. Omislite si vsakodnevno ter “pravilno” telovadbo s poudarkom na razgibavanju hrbtenice. Da ugotovite stanje hrbtenice se lahko naročite na pregled k ortopedu ali obiščete katero od privatnih ordinacij manualne terapije. Sama osebno imam glede na naravo dela kar nekaj težav s prsnim delom hrbtenice in mi manualna terapija zelo pomaga, zato vam jo tudi priporočam.

Še naprej sem vam na razpolago za dodatna vprašanja ali mnenja in vam srčno želim, da nastali problem čim prej razvozljate.

Vesela bom tudi vaše povratne informacije kako napredujete…

V upanju na najboljše vas še enkrat pozdravljam

Najlepša hvala za odgovor. Seveda se bom držala vaših navodil in sporočila rezultate. Moja telesna temperatura je v tem trenutku normalna.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

New Report

Close