Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Izvidi urinske preiskave

Izvidi urinske preiskave

Pozdravljeni!

Samoplačniško sem šla n urinske preiskave, ker sem sumila na neko vnetje mehurja, oziroma sem se hotela prepričati kako in kaj, ali če gre morda sao za ginekološke težave. Prosila bi samo, če bi mi obrazložili, če so naslednja odstopanja zelo velika, oziroma, če predstavljajo kakšno resno stvar:

Eritrociti: 4-10 [ do 3]
Bakterije: posamezne [0]

ta dva rezultata edino odstopata od orientacijskih vrednosti v oglatih oklepajih.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Glede posameznih bakterij – če bi jih bilo obilo, več, številne, bi šlo za bakterijsko infekcijo – klasično, tipično okužbo sečil, uroinfekt. Posamezne bakterije pa – odvisno od znakov in simptomov, najpogosteje na osnovi takega izvida ne ukrepamo.

Glede eritrocitov – če je eritrocitov v urinu več, kot navajajo orientacijske referenčne vrednosti, gre za tako imenovano mikrohematurijo. Če se ta ponavlja, je smiselno preveriti pri zdravniku, ali je ta prirojena oz. pridobljena in nenevarna, pojavi se tudi ob večjem naporu itd, lahko pa persistentna mikrohematurija predstavlja prvi znak bolezni ledvic (v tem primeru je pravi naslov nefrolog – internist) ali pa bolezni mehurja, sečevodov, votlega sistema sečil (lahko kakšen kamenček, pri starejših od 45 let, kadilcih pa pomislimo in izključujemo tumorje sečil). Skratka – predlagam ponovitev analize urina pri osebnem zdravniku in v primeru potrjene mikrohematurije, če še ni bila opredeljena kot nenevarna s strani nefrologa, nadaljne preiskave.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close