Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Izvidi mnenje

Izvidi mnenje

Spoštovani, prosila bi vas za mnenje za izvid.

Zaradi težav oz.obcutka neenakomernega bitja srca sem opravila ekg, kateri je zaznal ekstrasistole. Zaradi strahu sem se odločila za samoplačniški pregled oz.  holter, izvid je sledeči :

Povprečna frekvenca, ko je imela bradikardijo je bila okrog 50/min. Tahikardija sinusa je tudi registrirana, takrat je imela povprečno fr.okrog 150/min. Registrirajo se VES, vse skupaj jih je bilo 400, večinoma so bile posamezne iz enega fokusa, tudi so registrirane v paru. Imela je nesignifikantno število SVES. kakšnih drugih paroksizmalnih motenj ritma bi bilo, tudi sprememb ST segmenta ni bilo, signifikantnih pavz ali prevodnih motenj ni bilo. Torej dominira po moji oceni še nesignifikantno število VES, vendar kot je rečeno so bile registrirane takšne kot so VES v paru.

Zanima me kaj porečete vi na izvid, na bradikardijo, tahikardijo in VES, ter kaj svetujete. V roku nekaj dni me čaka še UZ srca. Osebna zdravnica predlaga jemanje zdravila, da še število ekstrasistol zmanjša, ker izhajajo iz spodnjega dela srca. Pred tem bom opravila kot rečeno samoplačniški UZ.

Občutek neenakomernega utripa traja cca 1mesec. Zadnja 2dni sicer se je stanje precej umirilo. Danes npr.sem začutila le 2x. Je možno, da le ne zaznam več, ali dejansko se je stanje lahko umirilo? Je dejansko lahko za te težave krivo pomanjkanje b12?

Starost 35, 159cm/52kg, brez bolezni, pred kratkim ugotovljeno pomanjkanje b12 ter folne, za kar prejemam ustrezno terapijo.

Hvala vnaprej za odgovor in kakršne koli informacije.

Lp

Spoštovana

Glede ekstra sistol (prezgodnjih utripov) lahko rečem da je število le teh nepomembno. Ptezgodnji utripi so dokaj pogost pojav v širši populaciji in so načeloma nenevarni. Nekateri ljudje imajo 10 ali celo 20 tisoč prezgodnjih utripov v 24 urah. Očitno da ste vi preveč pozorni na vaš utrip in registrirate vsak nereden utrip. Bradikardija je stanje ko imate manj kot 60 utripov v minuti. Pri vas je registrirano 50 utripov v minuti kar ne predstavlja nobene nevarnosti. Verjetno je prišlo do bradikardije med spanjem. Glede tahikardije (150 utripov v minuti(, pa je odvisno ali je prislo do tahikardije v mirovanju ali pri obremenitvi (tek, kolo itd..). Če ste takrat bili aktivni potem tudi ta ugotovitev ne predstavlja nobene nevarnosti.

Lp

New Report

Close