Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje izvidi hormonov

izvidi hormonov

Spostovani,
Prosim vas, da komentirate moje izvide za scitnico. Naj povem, da so mama, sestra, ter ostale sorodnice podvrzene nepravilnemu delovanju scitnice.

Tsh 2.56 (0.27 – 4.20)
T4 prosti 11.40 (12-22)
T3 prosti 3.61 (3.1-6.8)

Hvala.

Spoštovani!

Glede na navedene izvide gre pri vas za normalno delovanje ščitnice. Nekoliko nižja vrednost pT4 je verjetno neščitnično pogojena.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani, najlepša hvala za komentar. Nikoli nisem zam zanosila, kljub zdravljenju.
Stara sem 50 let.
Ginekolog mi je sedaj ugotovil nekoliko povisan prolaktin, 70,
Prav tako so mi pregledali scitnico, a kot kazejo zgornji rezultati deluje ok.
Imam pa tezave,ki jim ne vem razlage.
Zelo me zebe, veliko bolj kot druge. Zvecer takoj ko zaspim me zacne zebsti. Prav tako me zebe cez dan kadar mirujem (sedim ).Vedno imam s seboj dodatna oblačila. Dlani pa imam vedno neobičajno vroče.
Pritisk je nizek, oba pod 100. Fsh je pokazal meno, 150.
Sedaj me ponoci tudi poti, tako da mi je istočasno vroče in mraz. Vcasih tudi cez da.Tezko obrazložim. Vid se mi je v enem letu zelo poslabsal, Zjutraj me bolijo vse mišice, cez dan je bolje. Vcasih se počutim zelo utrujeno, nerazpoloženo, a je lahko čez pol ure obratno. Pogosto me boli glava.
Saj vem, da nimate carobne kugle, a me vseeno zanima vase mnenje, ali so mojim tezavam lahko krivi hormoni. Se posebej, ker imamo v druzini zelo pogoso bolezni scitnice. Naj povem, da sem vesele narave in nikakor ne delujem depresivno.
Ali imate morda kaksno razlago mojim tezavam?
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Vzrok za nočno potenje je lahko mena, kaj je vzrok ostalim težavam pa žal ne vem.

lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani! Pred dnevi sem dala kontrolirati hormone zaradi suma na nepravilno delovanje nadledvične žleze (simptomi: visok krvni tlak, razbijanje srca, rdečica v obraz (imam zdravila za uravnavanje), anksiozna motnja, huda utrujenost, slab spomin in še kaj.Zdravnica je zato posumila, da bi lahko bilo tudi to. Odvzem krvi so opravili na Polikliniki v Ljubljani. Mene pa zanima, kako dolgo traja, da so gotovi krvni izvidi?

Spostovani!

Zanima me vase mnenje izvida:

FT3 2.9 pg/mL
FT4 7.8 pg/mL
TSH 2.18 Ul/mLµ

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!
Izvid TSH, pT4 in pT3 je gotov v enem dnevu.
Lp

Spoštovani “Pryja”!

Izvide laboratorijskih preiskav je potrebno interpretirati skupaj z bolnikovimi težavami, znaki, ki jih odkrijete pri kliničnem pregledu, ultrazvokom in ostalimi preiskavami in seveda zdravili, ki jih prejemate. Če ne prejemate zdravil za ščitnico je glede na navedene izvide potrebno izključiti sekundarno hipotrozo. Priporočam pregled pri tirologu.

Lp

New Report

Close