Izvidi…
Pozdravljeni!
Stara sem 41 let. V januarju sem sredi noči padla skupaj. V iskanju razlogov, ki so vsekakor bili v izjemnem stresu (pred 7 meseci sem rodila, takoj po porodu sem aktivno pričela z delom, ki zahteva pomembne odločitve in obremenitve, tretji otrok, otroka še dojim) so mi naredili nekaj preiskav.
Rezultati preiskav ščitnice so bili:
tsh: 146, 04
T4: 7,04
T3: 4,07
feritin: 36
Želeso: 17,8
D total: 17,5
B 12: 171
Glede na to, da sem v otroštvu že jemala vobenol – več kot 15 let so mi predpisali Euthyrox, 25 mikrogramov najprej 1 tableta in po 14 dnevih 2 tableti.
Izvidi po 1 tableti so naslednji:
TSH: 15,52
T4: 10,68
T3: 3,87
feritin: 24
Počutje obupno. Težave, ki so značilne za hipotirozo so nastale zdaj po začetku jemanja zdravil. Prej nisem imela, so pa zares neznosne: nenehne vrtoglavice, tresenje telesa, bolečine pri srco uro po jemanju zdravila, hemeroidi, zaprtje, neobvladljive bolečine v mišicah, grozljiva utrujenost (s katero nisem imela nikoli težav), suha nožnica na stopnji bolečine, suha koža, izpadanje las, tiščanje v vratu, kopica psiholoških težav s katerimi se prej nisem srečevala in jih ne bom niti naštevala.
Dozo zdravila naj bi zdaj še povečala, a v tem ne vidim pravega smisla. Že zdaj se počutim veliko slabše kot pred jemanjem zdravila, ko nisem imela nobene od naštetih težav.
Kaj mi svetujete?!?
Že v naprej hvala!
Spoštovani!
Glede na navedeno gre pri vas vsekakor za hipotirozo (premajhno delovanje ščitnice) verjetno v sklopu avtoimunskega titoiditisa (morda gre za poporodni tiroiditis). Vsekakor je potrebno zvišati odmerek Euthyroxa. Pričakovati je, da bodo težave, ki jih navajate izzvenele po nekaj tednih, ko se bodo normalizirali TSH in ščitnični hormoni.
Lp