Najdi forum

Izvidi

Spoštovani g. Cibic !
Pred kratkim sem bila pri zdravniku. Zaradi slabosti so me hospitalizirali v bolnici. V bolnici so mi povedali, da kakšnih okvar srca niso našli, da pa imam preveč kalija. Po izvidih, ki sem jih dobila pa so vsebine kalija naslednje
S-kALIJ 2,36 mmol (3,8-5,8)

Sicer ne jemljem nobenih zdravil, vendar imam pogosto slabosti, ki izhajajo iz srca in padem v nezavest.
Prosim za kratko obrazložite.
Za odgovor hvala !

V dopisu je navedba, da so pri vas zdravniki ugotovili, da imate preveč kalija v krvi, v izvidu laboratorija pa je podatek, da imate v krvi premalo kalija. Bolj verjamem laboratoriju in je napačna navedba, da ga imate preveč. Običajni vzroki za nizko vrednost kalija v krvi: bruhanje, driske, napačna hrana, jemanje diuretikov, endokrinološke motnje
Sporočili ste mi premalo podatkov, da bi poizkusil ugotoviti vzroke, da padate v nezavest. Baje so v bolnišnici izključili možnost, da je zanjo kriva organska bolezen srca. Ste že opravili pregled na nagibni mizi s katerim skušamo ugotoviti vzroke za padce v nezavest?

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani !

Prosim, če mi lahko razložite še kaj pomeni AKS , spremembe v EKG v smislu ventrikularnih ekstra sistol, progresija R zobcev v odvodih V1do V3 in še kaj pomeni ventirkularna ekstra sistola.
Poleg tega imam zelo visok pritisk krvi, ki pa že čez nekaj časa pade in potem spet naraste. Vsa se tresem in strašen strah me spremlja, da bom spet padla v nezavest.
Bom prosila še za pregled na nagibni mizi, vendar sem sedaj opravilno nesposobna.Boli me glava, v prsih me tišči, koncentracija mi ne deluje in spomin se mi izgublja.

Hvala in lep pozdrav !

V dopisu ste navedli več težav. Skušal bom odgovoriti na vsa vpašanja. Kratica AKS pomeni akutni koronarni sindrom, s čimer povemo, da bolnik ima napade bolečin v prsnem košu, ki zahtevajo takojšnji pregled v ambulanti za prvo pomoč. Morda ste ta pregled že opravili in zdravniki so ugotovili, da niso nevarni. Zdravite se zaradi visokega krvnega tlaka, ki vam močno niha. Verjetno vam včasih tako močno pade, da padate v nezavest. V takih primerih moramo pravilno odmeriti zdravila, da tlak ne pade preveč in, da hudo ne zraste. Iz dopisa nisem mogel razvozlati ali je vaša anksioznost vzrok ali posledica srčne bolezni. Ne zanemarite ugodnega učinka blagih pomirjeval (napr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji) . Ventrikularna ekstrasistola je besedna zveza, ki pomeni nereden, prezgodnji utrip, mnogo krat psledica ali vzrok za živčnost. Progresija zobcev R, izgleda, da je pri vas normalna, lahko pa je motena zaradi motene prekrvitve srca pri visokem krvnedm tlaku. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close