izvid urološke preiskave
Spoštovani!
Na ginekološkem pregledu so mi opravili tudi urinske preiskave in ginekološko je vse ok.
Izvid pa vseeno kaže odstopanja, in sicer:
proteini 1
metilketoni 1
hemoglobin 2
levkociti 1
Opravili so mi tudi hematološke in biokemijske preiskave:
SR 14
S-CRP 23.1
Ginekologinja je predlagala, naj se oglasim pri osebnem zdravniku. Ker pa težav nimam (nič me ne boli, na vodo grem normalno), se sprašujem, če je to res potrebno.
Kaj menite?
Hvala za vaš čas in odgovor!
Spoštovani!
CRP več kot 5 (ali 7) kaže na neko vnetno dogajanje, ki poteka (ali pa je potekalo) v vašem organizmu. Lahko je vnetje v fazi sanacije in se bo ugotovoljena mikrohematurija (eritrociti v urinu) polegla, izzvenela tako kot se bo normaliziral CRP. Lahko pa je kaj drugega… Vsekakor predlagam, da se naročite pri osebnem zdravniku za kontrolo vnetnih parametrov (CRP) in urina. Če bo mikrohematurija še vztrajala bi bilo smiselno, da se izključijo morebitni specifični vzroki mikrohematurije. Prisotnost vnetja ob hkratnih povišanih beljakovinah in eritrocitih v urinu brez bakterij pa lahko kaže na dogajanje v ledvicah. Prav mogoče je, da vas bo osebna zdravnica/zdravnik po ponovitvi laboratorija napotila na pregled k nefrologu – zdravniku za ledvica.