Izvid-sma kolikor toliko zdrava:)
Pozdravljeni ga. Tanc..
Danes sem prejela sinov izvid iz gastro ambulante.
Vsi alergoloski testi so negativni(krvni),izvenela je tudi alergija na mleko.
Bom kar napisala nekaj iz izvida in zdravnicino mnenje;
RTG
Kronicna obstipacija,crevesje me meteoristicno,videti je posamezne aeropelvicne nivoje-subileus.
Mnenje;
Svetujem obdelavo pri psihologu zaradi kronicne obstipacije. Potrebno je skrbeti za redno odvajanje 1x dnevno. Redno naj prejema Lactecon sirup,pije naj Donat na tesce. V kolikor ne bo odvajal vec kot 5 dni,je potrebno opraviti klizmo. Na RTG abdomnu je crevesje mocno meteoristicno,tako,da je nujno potrebno odvajanje.
Kontrolni pregled imava cez 2 meseca in pripisoli so,da se naj cim prej prijavima k psihologu.
(sem ga ze prijavila,vendar ne bova obravnavana pred koncem novembra oz. zacetek decembra,imajo guzvo)
Mi lahko prosim razlozite kaj pomeni RTG izvid?
Zanima me se,ali lahko sedaj ,ko ni vec pozitiven na mleko,uziva mleko?Glede tega mi niso nic napisali.
Hvala
RTG izvid kaže, da je črevesje polno zraka, zato ga verjetno napenja in črviči po trebuhu.
Alergološki testi so negativni, vendar za uvedbo mleka po izzveneli alergiji običajno opravimo provokacijski test pod nadzorom (torej uvajanje mleka v bolnišnici).
Ali je izključena tudi intoleranca na mleko?
S psihologom se pogovorite tudi o nepestrosti jedilnika in o načinu uvajanja bolj pestre hrane.
Hvala za Vas odgovor.
Pa pomeni ta izvid,da lahko gre za kaj hujsega in resnega ali ni “prehudo”?
Ja,ravno zato sem vprasala glede mleka,zaradi provokacije,ker vem,da se ponavadi izvaja,niso pa mi nic napisali,bom poklicala v ambulanto in povprasala.
Ja,intoleranca na mleko je bila pri treh letih izkljucena in tudi marca letos(4.5let),ko so mu ugotovili alergijo na mleko,je bil intolerancni test negativen.
Tudi sama ze komaj cakam obravnavo pri psihologu,predvsem zaradi hrane.
Hvala se enkrat.
RTG izvid ne pomeni točno določene bolezni ali kaj hudega, je samo ugotovitev, da je črevesje polno zraka. O vzroku pa ne, ker ga na ta način ni mogoče razjasniti.
Ne vem, meni je tole zelo čudno. Otrok ne je skoraj ničesar (mislim po pestrosti), dobro napreduje, po hrani ima težave, ničesar pa ni najti.
Nič, bo treba še počakat, očitno.
Ja tudi sama sem glede izvida malo “razocarana”,ker ima mali ocitne tezave,a vse skupaj pa izgede,da je vse v najlepsem redu. (Ne mislim razocarana,da si zelim,da je bolan,niti pod razno,razocarana sem,ker vem da z njim nekaj ni uredu) In bojim se,da sma zopet na zacetku..Bojim se tega,da naju zopet ne bodo obravnavali resno..
Mogoce pa je res vse samo psiholoskega izvora..ne vem..
Ne vem vec,kaj se naj.Strasi me predvsem to,da za nekaj zboli(npr.makrohematurija),se tisti potem umiri,pa se pojavi spet nekaj drugega(alergija),sedaj obstipacija..sprasujem se samo,kaj naju se caka..
Lahko recem samo HVALA Vam,ker me prenasate..