Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Izvid rtg pljuc

Izvid rtg pljuc

Pozdravljeni!
Prosim če mi lahko razložite izvid rtg pljuc: srce norm velikosti, zadebeljen intersticij, zgostitev 7×5 mm v poteku ključnice desno, v D zg plj režnju. Priporočajo ct/hrct pljuč.
Prosim za odgovor.
Lep pozdrav

Dober dan,
izvid sam po sebi je precej površen in ga brez vedenja, zaradi kakšnih težav je bila naročena rtg slika, ni mogoče interpretirati. Predlagam vprašati zdravnika, ki je naročil slikanje, kaj je imel v mislih in kakšna je delovna diagnoza sedaj po prejemu rentgenske slike.
LP
MK

Pozdravljeni
Poslav me je zaradi pogostega kašlja in težkega občutka v pljučih. Se pa zadnje čase ne počutim dobro. Mi lahko poveste kaj je tisto kar so napisali in zakaj moram na ct.
Lep pozdrav

Dober dan,
če bi jaz dobil tak izvid, bi pogledal sliko, ali je res kaj nenavadnega videti, ali se zaradi igre senc ne da napisati, da je slika normalna. Ker se radiolog ni želel izjasniti o tem, je predlagal veliko natančnejšo prreiskavo, torej CT. CT pljuč pokaže tridimenzionalno strukturo pljuč, brez ugibanja, ali je kaj patološkega videti ali ne. Če CT ne bi bila preiskava, ki veliko bolj obremenjuje z rentgenskimi žarki, bi že povsem nadomestila klasično rentgensko slikanje.
Počakajmo torej, kaj se bo videlo na CT.
LP
MK

New Report

Close