Najdi forum

Prosim za obrazložitev izvida in kaj mi svetujete. Sem moški star 35 let.

Fiziološka lordoza je delno izravnana. Začetno je poudarjen kot prehoda med lumbalno in skaralno hrbt. Zelo diskretno je začetno zožen v lateralnem levem delui.v. prostor med vretencema L2-L3, L3-L4. V bazalnem dorzalnem delu korpusa vretenca L5 jeviden manjši diskretni kostni osteofit. ma profilnem posnetku je začetno zožen foramen intervertebrale med vretencema L4-L5, L5-SI.

Hvala in lep pozdrav

Lordoza kaže na znak akutnih bolečin v ledvenem delu.
Bistveno je, da nikjer ni videti pritiska na hrbtenjačo.
Po moji oceni gre za klasično osteohondrozo, več bi lahko ocenil, če bi mi prosim navedli eventuelne bolečinske simptome, na osnovi tega, bi vam lahko povedal, ali so povezani z ledvenim delom hrbtenice.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Prosila bi vas za razlago rtg posnetka:

Dekstrokonveksnadeviacija ledvene hrbtenice.
Na ledveni hrbtenisi so prisotne začetne spondilotične spremembe.
Nausmerjenem posnetku L/S prehoda ni znakov osteohondroze.
skleroza iliakalnega ožilja.

Nepravilna drža v ledvenem delu morda kaže na bolečinske simptome, vendar ostali del izvida ne kaže, da bi bilo kaj bistveno narobe s samo hrbtenico.
Pišite mi, koliko ste stari in ali imate kake simptome.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close