Izvid od MRI
Spoštovani !
Kot je že v naslovu zapisano , gre za izvid od MRI desnega gležnja in Ahilove tetive. Prosim pa tudi za razlago.
Izvid je sledeči :
Ahilova tetiva desne spodnje okončine je videti povsem kontinuirana. Na T1 obteženih slikah je videti hipointenzivnega signala in povsem hipointezivna in kontinuirana tudi na T2 sekvencah. Ni
videti ne zadebeljena in tudi ne pretrgana. Na T2 obteženih sekvencah tudi tekočine v poteku
Ahilove tetitve ne prikažemo . Tetiva je videti povsem normalno . Tudi žepov tekočine v področju talokalkanealno pod tetivo ni videti. Sprememb v maščevju ni.
Videti je premoščeno kostno frakturo distalne tretjine fibule desne spodnje okončine .
V področju lateralnega maleola je v fibuli videti povsem distalno 10 mm veliko na T1 obteženih
sekvencah hipointezivno področje in tudi na T2 obteženih sekvencah ostane hipointenzivno in
lahko pomeni otoček skleroze v tem področju .
Tudi tibija je videti v področju frakture dobro kostno premoščena metadiafizarno.
Edema kostnine ni videti . Sklepne špranje so videti normalno široke in hrustanec je videti ohranjen.
Na T2 obteženih sekvencah prikažemo v področju talusa
lateralno erozijo veliko 5 mm. Lahko področje bolečine.
Minimalno je videti tekočine v sinovialnih žepih tibiotalarno in
talokalkanealno, vendar večjih izlivov v sklepu ni videti.
Najlepša hvala in Vam želim lep vikend !
Alenka
Pozdravljena!
ahilova tetiva desne spodnje okončine je videti povsem kontinuirana. Na T1 obteženih slikah je videti hipointenzivnega signala in povsem hipointezivna in kontinuirana tudi na T2 sekvencah. Ni
videti ne zadebeljena in tudi ne pretrgana. Na T2 obteženih sekvencah tudi tekočine v poteku
Ahilove tetitve ne prikažemo . Tetiva je videti povsem normalno . Tudi žepov tekočine v področju talokalkanealno pod tetivo ni videti. Sprememb v maščevju ni: IZVID JE OK
Videti je premoščeno kostno frakturo distalne tretjine fibule desne spodnje okončine. ZARAŠČEN ZLOM SPODNJE TRETJINE MEČNICE
V področju lateralnega maleola STRANSKEGA GLEŽNJA je v fibuli MEČNICI videti povsem distalno 10 mm veliko na T1 obteženih
sekvencah hipointezivno področje in tudi na T2 obteženih sekvencah ostane hipointenzivno in
lahko pomeni otoček skleroze v tem področju OTOČEK V KOSTI, KI NAJVERJETNEJE NE PREDSTAVLJA BOLEZENSKEGA STANJA.
Tudi tibija je videti v področju frakture dobro kostno premoščena metadiafizarno.
Edema kostnine ni videti . Sklepne špranje so videti normalno široke in hrustanec je videti ohranjen. STANJE PO ZLOMU GOLENICE
Na T2 obteženih sekvencah prikažemo v področju talusa KOST V STOPALU (DEL SKLEPA GLEŽNJA
lateralno STRANSKA erozijo “RAZJEDA” veliko 5 mm. Lahko področje bolečine.
Minimalno je videti tekočine v sinovialnih SKLEPNA TEKOČINA žepih tibiotalarno TIBIA=GOLENICA, TALUS=KOST V GLEŽNJU in
talokalkanealno KALKANEUS=PETNICA, vendar večjih izlivov v sklepu ni videti.
V izvidu razen tiste erozije ni drugih bolezenskih posebnosti. Od kod tista erozija iz izvida ni razvidno (in pri preiskavi tudi ni bilo ugotovljivo).
Lep vikend tudi vam!
Pozdravljeni !
Uff , vi pa ste hitri z odgovorom – ste se zlo potrudili .
tnx 🙂
Zanima me še glede tiste erozije oz. razjede, a obstaja varianta da je ta nastalo pri zlomu. Al mogoče kej kasnej
Ker to tud mene zanima, od kod in od kdaj je ta erozija nastala.
Če slučajno veste ?
Lep maksimaln dan !
lp Alenka
Spoštovani!
Že nekaj časa se obotavljam pa vendar sem se odločila, da izdam tudi jaz svoj problem.Namreč težavo imam z gležnjem,katerega sem si poškodovala septembra 2009. Takrat sem bila v staležu 6 tedno.Čeprav se stanje ni izbolšalo sem bila premorana iti v službo, opravljam delo natakarja.Ker se stanje ni izbolšalo sem se odločila, da grem na UZ katerega sem tudi opravila v mesecu decembru.
Izvid je bil sledeči:
povsttravmatske strukturne spremembe talofibularnega in kalkaneofibularnega ligamenta levega glžnja.Percialno natrganje talofibularnega ligamenta.Manjša, stopničasta abrupcija povrhnjega dela kosti glavice ob narastišču lagamenta.
Vse vredu in prav, ampak ne dolgo po tem so se začelI pojavljati še drugi problemi. Sedaj je že skoraj da tri mesece kar se mi pojavljajo ob določenem času krči, dnevno pa pride do bolečin katere se mi pa pojavljajo dnevno v momentu mi nogo kar onesposobi , ko pride do bolečine nekako kot nekako boleče cukanje, nato pride do mrzlice po telesu.Da se to umiri traja kar nekaj časa, in gleženj je nekaj časa po tem tudi zelo občutljiv in ves razbolel.Ker mi ni dalo mira
sem sedaj pred kratkim opravila še enkrat opravim UZ, namreč sedaj hodim na fizioterapijo in od prejšnega ultrazvoka je že kar nekaj časa.
Izvid katerega sem opravila v mesecu aprilu je bil sledeči:
Posttravmatske spremembe talofibularnega in kalkaneofibularnega ligamenta levega gležnja.Kalcinacija na glavici fibule ob narastišču ligamenta.
Bojim se, da ta gleženj ne bo več stabilen kot je bil kakšno pa imate mnenje vi?
LP JANJA
Pozdravljeni!
Iz izvida vam lahko povem, da so na preiskavi vidne spremembe na dveh vezeh v gležnju, kar je posledica poškodbe. V napisanem ni ič prepričljivo takega, kar bi kazalo na doživljenjske težave…….a predlagam, da za mnenje raje povprašate ortopeda.
Lep pozdrav