Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Izvid ob terapiji

Izvid ob terapiji

Zdravo!

Lepo bi prosila za mnenje izvida ob Eutyroxu 75 (izvid je sicer star en mesec,ker so mi ga šele zdaj poslali iz UKC-ja,kjer sem se zdravila zaradi sepse)
THS 5,07
T4 15,01
T3 3,15

Ali je to za kontrolo pri tirologu,ali le za menjavo odmerka?

Hvala in lep pozdrav

Meni se vidi za dvig odmerka, tako TSH kot T3 kažeta na prenizek odmerek hormonov.
Kaj pa pravi zdravnik? Predpostavljam, da so ti dvignili dozo ?

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Konec tedna bom šla osebno do zdravnika(zdaj sem izvide pustila samo v predalčku-zdravnica ima mojo telefonsko št.,ampak očitno zanjo to ni kaj posebnega).Glede na to,da je izvid star en mesec(tudi na UKC-ju se jim ni mudilo z obveščanjem,so rabili 1 mesec!),bom morda še enkrat kontrolirala vrednosti THS….Morda je krivo tudi to,ker sem postala površna pri jemanju tablet-od popitih tablet namreč ni minilo 30 min kot bi moralo,včasih le slabih 10 ,ker sem neučakana za zajtrk,zdaj sem si pa jih dala k postelji in jih spijem preden vstanem,včasih celo sredi noči.

Slabša absorpcija bi lahko takole poslabšala rezultate, v tem primeru niti ne vidim smisla v ponavljanju meritev. Če je pretežko vztrajati pri jemanju na tešče, je bolje začeti z jemanjem po zajtrku in temu načinu prilagoditi odmerek (zvišati, morda celo za 30%, kontrola po 6-ih tednih). To je sicer slabša možnost, ker absorpcija tudi v takem primeru niha, ampak manj kot če enkrat vzameš tablete na tešče, drugič pa ne.
Jaz tako delam zaradi poškodovanega želodca, Eltroxin in Thyroid raztopim v ustih takoj po zajtrku, moji rezultati so kar stabilni, ampak običajno so moji zajtrki bolj ali manj enaki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close