Najdi forum

Izvid MR Lumbo-sakralne hrbtenice

Pozdravljeni!

Mi lahko razložite moj izvid MR-ja ter kaj me čaka?
Pred 8 leti so se mi pričele težave v križu na levi stani v lanskem letu pa se mi je prestavilo še v desno stran ledvenega dela in desne noge ter desne roke in ker od lanskega leta septembra bolečine nikakor ne zginijo-bolečine so zelo hude , težko hodim, nisem sposobna opravljtati več urnega dela ne v službi in ne doma . Tudi psiha zaradi bolečin ni več to kar je bila. 3x na dan jemljem doreto ter 2x na dan diclojet. Diagnoza ki jo imam je Bolečina v kružu- lumbago z išiasom.

Izvid:

V malih sklepih lumbo-sakralno je videti pretežno spondilartrzo v malih sklepih L4-L5 in L5-S1, kostne neplastitve ob malih sklepih in nekoliko zadebeljena ligamenta flawa. Spinalni kanal je v višini L4-L5 videti zmerno zožen, spinalna stenoza. Intervertebralni foramni so lateralno nekoliko zoženi. Hernij ali sekvestrov medvretenčnih ploščic ni videti. Medvretenčna ploščica L5-S1 je nekoliko izsušena in enakomerno izobčena- bulging. Prehoden segment, najverjetneje lumbalizacija vretenc L5. V korposu vretenca S1 je videti 10mm velik kostni hemangiom.
Radiološka diagnoza M5417

Hvala ter l.p. Aljča

Pozdravljeni,

na slikah so vidne obrabne spremembe, ki nikakor niso kritične. Simptomi, ki iz njih izvirajo pa lahko pomenijo tudi močne bolečinske občutke. Nastalih sprememb sicer ne moremo pozdraviti, lahko pa obrabo zaustavimo, prevdsem pa s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.

Za bolj natančen nasvet bi morali nujno opraviti klinični pregled. Priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi vse izvide in slike.
http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close