Najdi forum

izvid Magnetne resonance

Mnenje izvida magnetne resonance:

delna ruptura medialnega meniskusa

hondropatija stopnje 2-3 medialnega femoralnega in tibialnega kondila

prosim za obrazložitev tega izvida

lp,Miran

Spoštovani,

opravičujem se za pozno odgovarjanje, vmes sem bila dlje časa odsotna.

Izvid govori za poškodbo notranjega meniskusa – vezivno-hrustančne ploščice na notranji strani kolena in zmerno obrabo hrustanca prav tako na notranji strani kolena (obstajajo 4 stopnje obrabe hrustanca, vaša je med 2-3).

Opisane spremembe vam lahko povzročajo predvsem bolečine na notranji strani kolena, morda otekanje, težje opravljate določene gibe, hojo, tek, ki prej niso bili težavni. Kako dolgo bo trajalo in kaj narediti, je mogoče reči le po pregledu – marsikdaj se težave lahko olajšajo s pomočjo vadbe, fizioterapije ali PRP terapije (https://www.ortovital.si/storitve/prp-terapija/) , redko pa je potreben operativni poseg (artroskopija kolena, kjer se v sklep pogleda s kamero preko dveh luknjic). O tem se odločimo na pregledu glede na klinični status in pregled MR posnetkov (slike MR pogledam sama).

Sporočite, kako vam gre.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

pozdravljeni,vsakodnevno so hujše bolečine bil sem pri ortopwdu ,ki pa je zaključil z menoj,rekel mi je da imam odzadaj bakerovo čisto,naprej pa z menoj naj dela zdravnik,predlagal je 4 urni delovni čas,za obdobje 1 mesec

lp,Miran

Pozdravljeni,

odgovor me malo čudi. Glede na izvid MR stanje ni tako kritično, in obstaja kar nekaj možnosti pomoči. Seveda, če je prisotna močno povečana telesna teža – in s tem povezana obremenitev na kolena, je zdravljenje manj uspešno, vendar še vedno možno.

Lahko se naročite tudi na posvet in pogledava – kontakt najdete v podpisu.

Lep pozdrav

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

imam 126kg,star 53 let,in nikoli nisem imel težave s kolenom

Pozdravljeni,

poskusite za začetek s fizioterapijo, kolesom in zmanjšanjem telesne teže.

Kaj več na daljavo težko rečem.

Lep pozdrav!

New Report

Close