Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izvid krvi

Izvid krvi

Pozdravljeni,

Samoplačniško sem opravila krvno preiskavo (tumorski markerji). To pa zato, ker je nekaj raka v družini. Vsi izvidi razen enega so bili OK, marker Ca 15-3 pa je bil 26.28. Normalna vrednost je bila na izvidu zabeležena kot 25, torej se smatra kot povišan. Kaj to pomeni, bi morala na kakšen ultrazvok dojk, česa drugega? Imam kaj za skrbeti? Skratka kakršenkoli nasvet bo dobrodošel.
Zanima me tudi ali naj izvid odnesem osebni zdravnici in jo prosim za mnenje ali to ni potrebno…
Stara sem 24 let.

LP

Spoštovani!

Tumorskih markerjev, razen pri moških PSA, ne uporabljamo za presejanje za bolezen, temveč za spremljanje že ugotovljenih bolezni, zato vaš izvid ne pomaga dosti, oz. nas vse skupaj zgolj vznemirja. Če imate med bližnjimi sorodnicami dve z rakom dojk ali jajčnikov, potem je prava pot h ginekologu po napotnico za mamografijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Lepo pozdrav:

Danes sem dobil izvid krvi , kri so mi uzeli na uroloski zarad bolecin u presledku, napisal bom odstopanja:, naj bom na kej posebeaj pozore, se kaze na kako bolezen ali stanje krvi oziroma odstopanja niso kaj velika in pomembna

s bilirubin cel 19
s bilirubun dir 7
levkociti 11,2
nevtr segme 9,3
nev segme 83
limfociti 11,6
eozinofilci 0,7

hvala vam G KERSNIK

Spoštovani!

Odstopanja so minimalna in z njimi ni mogoče pojasniti vaših bolečin. Povišani levkociti so lahko psoledica kajenja, če kadite in niti ni nujno zaradi kakšnega vnetja. Kaj pa pravi urolog?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Nič kot vedno, da me boli u presledku in levo os skrotumu od hrbtenice, naj pa povem da me sicer boli hrbtenica vendar ne spet toliko. Konec maja imam MRI vratne oziroma prehod med vratno in prsno hrbtenico, v kolikor naj bi bilo vse ok pa nazaj k urologu če bom imel tezave. Težave ne izginejo, rakavo ni ker sem imel 2 uz bp, ali smem kljub biolečini igrati tenis, sicer ga igram tezko vendar ne morem vec brez sporta, celo zimo sem bil u mirovanju, sedaj pa enostavno ne morem vec in sem začel igrati tenis( tezko vendar migam). tudi PSA je bil bp. Res ne vem ali naj obiscem privat urologa, samo ne vem če bi kaj pomagalo, sicer klinicno imam testise na otip bp, res da se je levi zmanjsal vendar bule ni nikje nobene, a bolecine pa ne izginejo 8 mesecev, tudi voda je bp popolnoma

New Report

Close