IZVID IN BOLEČNINE
Spoštovani,
Moje težave so se začele 3 leta nazaj ko me je med drugo nosečnostjo najprej začela boleti desna noga na različnih mestih enkrat v kolenu, pa v gležnju…nato pa me je zagrabilo v križu desna stran nekje na sredi ritnice in ta bolečina se sedaj vleče z občasnimi premori že tri leta. Boli kot da imam išias, težko ležim na desnem boku ker me boli tudi kolk, bolečina izvira iz območja nad ritnico in peče po zunanjem delu noge do kolena. Mučijo me tudi bolečine v kolenih, v desnem bolj kot levem. Če naredim kakšen gib ali počepnem ne vedno se mi je pa že dvakrat zgodilo mi je notri nekaj počilo in potem kakšna dva dni grozno bolelo.
Stara bom 35 let, rodila 2x, 1x splav v petem mesecu, drugače pa sta bila oba otroka pri porodu težka 4 kg. Velika sem 164 cm in težka 62 kg. Opravila sem RTG diagnostiko in izvid je sledeč:
RTG LS HRBTENICE Z LS PREHODOM
Poudarjena je fiziološka lordoza lumbalne hrbtenice ter sakrum arkuatum spomikom težiščnice
navspred.
Zmerna sinistrokonveksna deviacija z rotacijo segmentov.
Iv. prostori niso bistveno zoženi.
Slaba drža.
Slikanje desnega kolka:
Rahlo zožena sklepna špranja z manjšo sklerozacijo sklepnih površin brez robne osteofitoze, gre
za začetno hondrozo.
Slikanje desnega kolena v dveh projekcijah:
Sklepne špranje je primerno široka, gladka, manjša sklerozacija sklepnih površin.
Začetne sklerozacija eminenc interkondilike, brez robne osteofitoze. Gre za začetno gonartrozo.
Kostna struktura je še primerna.
M705
M160
M179
Čakam še na EMG ker ej osebna zdravnica rekla da to ne nakazuje na išias. Kaj menite vi ? Ko sem bila stara nekje do 10 let sem se pri sankanju zelo udarila v hrbtenico oz. s sanmi sem preskočila cesto in ob stiku z tlemi sem pri padcu na zadnjo plat dobila močno bolečino v križu kot da bi se mi vmes nekaj preščipnilo da še dihati nisem mogla, ne znam pravilno opisati, zdravniku nisem šla. Opravljam pa sedeče večurno delo za računalnikom, kar je verjetno posledica slabe drže.
Glede na moj izvid me zanima kakšne so sploh možnosti zdravljenja, saj je dejansko bolečina zadnje mesece konstantno prisotna enkrat bolj drugič manj, včasih tudi odvisno od vremena.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
poudarjena fiziološka lordoza kaže na napačno ukrivljenost hrbtenice, ki je posledica bolečinskih občutkov zaradi draženja živca (t.i. protibolečinska drža). Sakrum akutum in pomik težiščnice sta dedni posebnosti, ki ponavadi ne povzročata težav. Strinjam se z osebno zdravnico, da bi težave lahko pozvročala živčna korenina, bolj natančno korenina L5. EMG preiskava bo bolj natančno pokazala stanje živčevja, ne bo pa pomagala pri določitvi vzroka.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravumo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi slike.
http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Imam bolj kot da ne stalne bolečine v hrbtenici in v desni roki,ter ponavljajoče se glavobole.Prosim za razlago izvida MR vratne hrbtenice:
Primerno oblikovana vratna lordoza.
Začetno dehidrirani i.v. diski v nivojih od C2-C6,višina i.v. diskov je ohranjena.
Višina korpusov vretenc in intenziteta signala skeleta sta v mejah normalnega.
Intenziteta signala hrbtenjače je prav tako v mejah normalnega,brez znakov kompresijske ali druge mielopatije.
V nivoju C4-C5 kostne naplastitve povzročajo začetno stenozo desnega nevroforamna.
V ostalih nivojih vratne hrbtenice ne vidim pomembnejše stenoze spiralnega kanala ali nevroforamnov.
Retencijska cista levega maksilarnega sinusa velikosti 2,1 cm.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,Milena
Pozdravljeni,
izvid opisuje obrabne spremembe, ki so najbolj izrazite v prostoru C4-C5 (začetne stenoza). Te spremembe niso sveže, morda posledica poškodbe ali dolgotrajne prisiljene drže. Opis izvoda v celoti sovpada tudi s klinično sliko, t.j. s simptomi, ki jih opisujete.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike.
http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
izvid opisuje obrabne spremembe, ki so najbolj izrazite v prostoru C4-C5 (začetne stenoza). Te spremembe niso sveže, morda posledica poškodbe ali dolgotrajne prisiljene drže. Opis izvoda v celoti sovpada tudi s klinično sliko, t.j. s simptomi, ki jih opisujete.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
nepravilna ukrivljenost hrbtenice (izravnana lordoza in sinistrokonveksna deviacija) kaže na bolečinske občutke v tem delu. Sakrum akutum je dedna posebnost, ki ponavadi ne povzroča nobenih težav. Sicer izvid ne opisuje večjih sprememb, je pa iz izvida razvidna prisotnost bolečin. Predvidevam, da gre za draženje enega od živčnih pletežev v spodnjem delu ledvene hrbtenice.
Priporočam, da obiščete eno od naših ordinacij, s seboj pa poleg izvida prinesete tudi slike. Na podlagi pregleda vam bom lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.
Lep pozdrav,