Izvid hormonskega testa
Spoštovani,
po 8 mesecih neuspešne zanositve sem začela s testi za neplodnost, ker sem imela v tem obdobju več anovulatornih ciklov. Sicer sem stara 28 let. Opravila sem krvni test na 8 dan cikla (tj. zadnji dan menstruacije), ki je pokazal naslednje (povišane) vrednosti:Spoštovani, po 8 mesecih neuspešne zanositve sem začela s testi za neplodnost, ker sem imela v tem obdobju več anovulatornih ciklov. Sicer sem stara 28 let. Opravila sem krvni test na 8 dan cikla (tj. zadnji dan menstruacije), ki je pokazal naslednje (povišane) vrednosti: LH – 20,34 mIU/ml (namesto 1,5-8,0 za folikularno fazo) Estradiol – 202 pg/ml (namesto 18-147 za folikularno fazo). Ostale vrednosti (FSH, DHEAS, prolaktin, testosteron in TSH) so v normalnih mejah. Glede na to, da imam sicer v povprečju cikle dolge od 29-34 dni, naj bi bile te vrednosti (če prav razumem izvid), previsoke. Ker moj zdravnik v še nekaj časa ne bo razpolago in sem kar precej v skrbeh, bi vas prosila za oris, kaj tovrsten izvid pomeni za plodnost in kako se težava rešuje. Hvala in lep pozdrav, Sanja LH – 20,34 mIU/ml (namesto 1,5-8,0 za folikularno fazo) Estradiol – 202 pg/ml (namesto 18-147 za folikularno fazo). Ostale vrednosti (FSH, DHEAS, prolaktin, testosteron in TSH) so v normalnih mejah. Glede na to, da imam sicer v povprečju cikle dolge od 29-34 dni, naj bi bile te vrednosti (če prav razumem izvid), previsoke. Ker moj zdravnik v še nekaj časa ne bo razpolago in sem kar precej v skrbeh, bi vas prosila za oris, kaj tovrsten izvid pomeni za plodnost in kako se težava rešuje. Hvala in lep pozdrav, Sanja
Malo se je čudno oblikovalo besedilo, ga še enkrat pošiljam urejenega:
Spoštovani,
po 8 mesecih neuspešne zanositve sem začela s testi za neplodnost, ker sem imela v tem obdobju več anovulatornih ciklov. Sicer sem stara 28 let.
Opravila sem krvni test na 8 dan cikla (tj. zadnji dan menstruacije), ki je pokazal naslednje (povišane) vrednosti:
LH – 20,34 mIU/ml (namesto 1,5-8,0 za folikularno fazo)
Estradiol – 202 pg/ml (namesto 18-147 za folikularno fazo).
Ostale vrednosti (FSH, DHEAS, prolaktin, testosteron in TSH) so v normalnih mejah. Glede na to, da imam sicer v povprečju cikle dolge od 29-34 dni, naj bi bile te vrednosti (če prav razumem izvid), previsoke.
Ker moj zdravnik v še nekaj časa ne bo razpolago in sem kar precej v skrbeh, bi vas prosila za oris, kaj tovrsten izvid pomeni za plodnost in kako se težava rešuje.
Hvala in lep pozdrav, Sanja