Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Izvid ginekologa

Izvid ginekologa

Pozdravljeni!
Na izvidu ginekologa sem dobila pozitiven izvid.
Pri akutnih spremembah sem imela obkljukan endocervikalni adenokarcinom in situ. Zdravnica me je poslala na nadaljne preiskave in mi povedala, da se bolna.
Zanima me kaj točno to pomeni?
Ali imam raka? Ali je ozdravljivo? Kakšno je zdravljenje?
lp

Pozdravljena,
Vse to bi morali vprasati Vaso ginekologinjo. Jaz nisem ginekologinja, vendar predvidevam, da ce Vas je poslala na nadaljne preiskave, potem je oz. bo verjetno izkljucila invazivni Adenokarcinom. Ker diagnoza endocervikalnega adenokarcinoma in situ se postavi po vec kriterijih in ne samo po enem. Morda pa tudi, da se pregleda, ce so lezije se na drugih mestih. Na kaksne preiskave pa Vas je poslala? Se nimate izvidov? Kolposkopske ocene niso ravno najbolj zadovoljive, ker ne zajamejo znotranjega dela cervikalnega kanala. Zato Vam bo verjetno pedlagala Zervixkurettage (ablacijo/abrazijo endocervikalnega kanala). Ker sicer lahko preide Adenokarzinom in situ v invazivni Adenokarzinom; to se razvija postopoma in lahko traja tudi vec let. Invazivni Adenokarcinom ima slabso prognozo. Tako, da ce boste imeli sreco, bodo napravili abrazijo in boste potem hodili najprej vsake pol leta na kontrolo brisa maternicnega vratu… Lahko pa se ze pri abraziji ugotovi invazija, potem bi dali izvid na ginekoloski onkoloski konzilij, ki bi predlagal nadaljno zdravljenje (kirurgija, radioterapija ali brahiterapija, histerektomija..). Upajmo, da je bilo pravocasno odkrito.
Vse dobro!

New Report

Close