Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Izvid EKG

Izvid EKG

Spoštovani!

Samo zanima me, kaj pomeni tale EKG izvid: Sinus ritem, incomplete right bundle branch block, otherwise normal ecg.
Stara sem 23 let, ne kadim, veliko presedim.
Hvala za odgovor.
Lp,
Maja

Sinus ritem (NORMALEN RITEM), incomplete right bundle branch block (SIGNAL, ELEKTRIKA SE PO SRCU PREVAJA PO PREVODNEM SISTEMU, KI SE NA NEKEM NIVOJU DELI NA DESNI IN LEVI DEL, V TEM IZVIDU TO POMENI POČASNEJŠE PREVAJANJE PO DESNEM), otherwise normal ecg (TO JE VERJETNO RAZUMLJIVO).

Ker sklepam, da je tole prepisano neposredno z posnetka oz. računalniške sugestije izvida ni nujno, da omenjeno drži, zato mora izvid pregledati še zdravnik.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!
Zdravnica je samo rekla, da to ni nič narobe, da če ne bi bilo napisano,ona sama niti ne bi opazila. In da imajo to vsi otroci, pa tudi nekateri odrasli. Me je pa zanimalo, kaj točno to pomeni, saj mi zdravnica kaj več ni povedala. Torej to ni nič nevarnega?
Lep pozdrav,
Maja

Ni razloga, da ne bi verjeli zdravnici, izvide je treba gledati v luči težav oz tistega, kaj z preiskavo iščemo (če kaj). Samo po sebi ni nič nevarnega.
Lep pozdrav!

Spoštovani!
Zdravniku sem šla zarad pikanja v predelu srca oziroma bolj na področju desne dojke. Torej ni ta izbid nič zaskrbljujočega?
Sedaj pa imam še eno vprašanje…od včeraj čutim občasno mravljince v levi roki (v prstih). Danes zjutraj sem se zbudila s celo mravljinčastno levo roko (skoraj vsako noč spim na levem boku in poslednično tudi na levi roki). Bi lahko bili tudi od prepiha? Saj ne bi tako paničarila, ampak oče je doživel pred leti infrakt, tudi star oče ima probleme s srcem in zato bolj paničarim. Pritisk sem si merila v petek in je bil 120/65 (kar je še kar fajn zame, saj imam navadno nižjega).
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Maja

Bolj kot od prepiha bi lahko imeli mravljince od ležanja oz. položaja roke med spanjem. Tudi zbadajoča bolečina v prsnem košu je največkrat mišičnega porekla. Nobena od omenjenih težav pa ni značilna za bolezen srca ali infarkt.
Lep dan!

Spoštovani!
Koliko časa pa lahko trajajo ti mravljinci? Čutim jih v sredincu leve roke, sicer niso močni (čisto rahli) in se pojavljajo vsake toliko časa.
Hvala za odgovor in lep začetek tedna!

Lp, Maja

Če je to od današnje noči, verjetno še v tem dopoldnevu, mravljinčenje v prstih pa lahko povzroča tudi utesnitev živca nekje v njegovem poteku, najpogosteje v zapestnem prehodu (v zapestju).
Lp.

Spoštovani!

To se mi dogaja že od sobote zvečer…v soboto popoldne sem kar dolgo držala enega dojenčka in me je že takrat začela boleti roka. Potem sem zvečer malo čutila mravljince, nakar je bilo ok. Včeraj zjutraj sem se zbudila s celo mravljinčasto roko, potem je bilo ok, dopoldne sem pa spet malo čutila mravljince v sredincu leve roke, do večera vse ok, potem pa spet malo. Danes zjutraj, ko sem se zbudila, pa spet mravljinci v prstu…sicer čisto rahli, ampak vseeno toliko, da čutiš 🙂
Lep pozdrav!
Maja

…ostajam na tem, da je težava nekje v poteku živca od vratu pa naprej, vsekakor pa ni povezano s srcem, kar vas verjetno najbolj skrbi.
Lp!

Tako je 🙂
Hvala za odgovor in pomiritev.
Lep dan!
Maja

New Report

Close