Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izvid EEG

izvid EEG

Spoštovani!
Prosim za vaše mnenje oziroma razlago izvida EEG.
Lahno abnormalen EEG zaradi povdarjenega odziva med hiperventilacijo z izbruhi theta aktivnosti bilateralno frontotemporalno,povdarjeno desno.
Na pregledu sem bila zadadi pogostih glavobolov.
Skrbi me kaj je narobe in kako se lahko pozdravim.Ali je ta diagnoza povezana z glavoboli?
Hvala!

Spoštovani!

Theta valovi so navadno povezani z motnjami v električni aktivnosti pri epileptičnih napadih, vendar jih mora biti precej. Najbolje bo izvid ocenil nevrolog. Da bi šlo za tumor, na podlagi tega ne bi rekel. To pa je tudi edini proces v možganih, ki povzroča stalno blag glavobol. Ponavljajoči glavoboli so navadno primarni, tj. migrena, tenzijski glavobol…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moja nevrologinja me odpravi z razlago da mi ni nič in da imam glavobole zaradi stresa.Naj povem da se meni ne zdi da živim pod stresom saj imam življenje urejeno tako da se nimam kaj pritoževati.Vedno mi postavlja vprašanja kdo kuha, kdo pospravlja,jaz pa pridem tja azradi glavobola in ne psihičnih težav.Novembra sem dobila tablete helex in cipralex za katere mi ni povedala da so antidepresivi,tako da če se sama nebi pozanimala niti nebi vedela kaj jem.Vprašala me je samo če se strinjam z tem da probama z tabletami in jaz sem seveda rekla da saj bi res rada da bi mi bilo bolje.Po dveh mesecih sem lahko prenehala z jemanjem teh tablet saj mi niso nič pomagale.Naj omenim tudi da bi druge tablete ne pomagajo(aspirin,nalgesin,lekadol,…).
Stara sem 23 let in že dve leti imam skoraj vsakodnevne glavobole.Rada bi da bi mi nevrologinja vsaj verjela da me boli glava ne pa da mi reče da sem za organska obolenja premlada in da naj menjam fanta pa bom vidla če mi bo bolje.
Hvala za vaš odgovor!

Spoštovani!

Opišite glavobole, kako potekajo, koliko časa trajajo, kateri del glave boli…

Precej smešne izjave za nevrologa, tako še mene ne zanese ob kakšnem bolniku, ki ga poznam že dolga leta.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bolečina je pekočega značaja,najbolj pogosta v predelu leve strani temena.Ob napenjanju se bolečina stopnjuje.Malo kateri dan sem brez glavobolov,tako da me boli tudi po dva tedna skupaj.Glavoboli niso odvisni naprimer od vremena ali pa dneva ki prihaja (mislim na dopust ali pa vikend ko sem fraj).V zvezi z glavoboli ne bruham in tudi napadov nezavesti nimam.Dosedanje preiskave:
-izvidi rutinskih preiskav so v mejah normale.
-okulist ugotavlja mioptični astigmatizem,na očesnem ozadju ni posebnosti,dobim očala za korekcijo vida
-EEG 21.7.03 lahno do zmerno abnormalni EEg zaradi slabše oblikovane in nerednejše osnovne aktivnosti theta aktivnosti bilateralno frontotemporalno,povdarjeno desno in med hiperventilacijo.
-CT možganov 15.10.03 denzitometrične vrednosti možganovine so pri današnji preiskavi v mejah normale.Ventrikularni sistem je centralno položen,ni odrinjen ali vtisnjen.Morebitnega ekspanzivnega faktorja sedaj ni.
-EEG 3.6.04 lahno abnormalen EEG zaradi povdarjenega odziva med hiperventilacijo z izbrudi theta aktivnosti bilateralno frontotemporalno,povdarjeno desno.

Hvala za vašo pozornost!
P.S.Ali lahko menjam nevrologa po lastni želji ali to ne gre?

Spoštovani!

Ali tisti del glave boli na dotik?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!
Glava me ne boli na dotik,močnejšo bolečino pa čutim če se pripognem ali pa ko se gibam hitreje.

Spoštovani!

To še najbolj govori za migrenski glavobol. Preseneča le, da se vleče več kot tri dni skupaj. O čem pa ste se pogovarjali z nevrologom, oz. kakšne vrste glavobol vam je pripisal na podlagi pogovora? Migrenski galvobol tipično nastane brez neposredne zveze s stresorji, čeprav so napadi v obdobju stresa ali menstruacije lahko pogostejši. Trjaa od nekaj ur do tri dni. Kot nenadoma začne, tudi nenadoma neha. Poslabša ga vskaršna aktivnost.

Tenzijski glavobol navadno nastne po stresu, utrujenosti in ni daljši od nekaj ur. Telčesna aktivnost ga pogosto zmanjša.

Tumorski glavobol je navadno blag, stalen, pogostej ponoči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Na zadnjem izvidu imam DG:KRONIČNI DNEVNI GLAVOBOL G44.2
OBČASNI MIGRENSKI GLAVOBOL G43.0?
Kaj pa pomenijo te številke pa nevem.
Najlepša hvala za vaše odgovore.

Spoštovani!

Zadaj so šifre po mednarodni klasifikaciji. Izvid pa govori za dva hkratna glavobola, ki ne ogrožata življenja, pača pa je treba najti ustrezen vozorec zdravljenja. Potrebno bo še poskušati z različnimi zdravili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close