Najdi forum

Težave z bolečinami v nogah,kolkih so postale zadnje leto neznosne.Opravila sem CT in prilagam izvid.

CT LUMBALNEGA SPINALNEGA KANALA OD L1-2 DO L5-S1

V višini L1 – L2 kontura diskusa je malo izbočena na celotnem obodu, fokalnih pataloških izbočenj ni videti. Spiralni kanal je še primerno širok.

V višini L2 – L3 kontura diskusa je malo izbočena na celotnem obodu, fokalnih patoloških izbočenj ni videti. Spiralni kanal je še primerno širok.

V višini L3 – L4 kontura diskusa je izbočena na celotnem obodu, fokalnih pataloških izbočenj ni videti. Degenerativne spremembe malih sklepov. Spinalni kanal je še primerno širok.

V višini L5 – S1 kontura diskusa je izbočena na celotnem obodu, fokalnih pataloških izbočenj ni videti. Degenerativne spremembe malih sklepov. Spinalni kanal je še primerno širok.

Ventralni premik L4. Osteohondroza L3 – L4, L4 – L5 in L5- S1.

RTG pa je pokazal
L-S zravnana ledvena lordoza i.v. zožitev L-5-S-1

V izvidu segmenta L4-L5 sicer niste omenili, glede na simptome pa sumim, da je problem ravno v tem segmentu ali morda v L5-S1.
Lahko je vzrok tudi v rahlem zdrsu vretenca L4 naprej.
Lordoza kaže na znake akutnih težav, zaradi česar so določene mišice v tem predelu prenapete.

Natančen vzrok vaših težav bi lahko ugotovil s pomočjo primerjave slik z vašo klinično sliko, mislim, da bi vam z manualno terapijo lahko pomagali.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

danes sem dobila še dodatni izvid

DIAGNOZA
spondylolisthesis L4
osteochondrosis L4-5,L5-S1

Napotena sem k spinalnemu kirurgu za pregled.

Zanima me pa slednje…zakaj se mi zdravstveno stanje slabša iz meseca v mesec.Recimo peljem se v avtu 10min in iz avta se spravim popolnoma ohromljena od kolkov navzdol ter z strašnimi bolečinami in vrtoglavico…z pomočjo osebe ,ki me drži pod roko shodim,stanje je boljše.V fazi mirovanja -ponoči neštetokrat premaknem noge zaradi bolečin od kolen navzdol,včasih me prebudi tako ostra bolečina v prstih nog in lok stopala ,da se popolnoma predramim.Od novega leta mi trzajo veke ,takrat tudi megleno vidim in po kakšni uri dobim prav napad bolečin .Če se vsedem na tla ,vstanem samo z metodo da se spravim najprej na kolena ,potem na roke in počasi vstanem,vzravnam se težko.
Doma imamo kmetijo ,ko hodim je še kar ko se umirim pa norim od bolečin po sklepih,mišicah in to vedno noge.
Stanje se mi zdi obupno pri 42 letih .Za bolečino jemljem tablete ZALDIAR,vendar vzamem ko je res hudo.
Bolečine z podobnimi simptomi so se začele 10 let nazaj ,bile so blage a moteče,sedaj pa so vsakodnevne.Ne vem,če me imajo pri mojem stanju kaj za operirat,skrbi me pa predvsem to kaj bo čez leto dni ,ker se stanje slabša.Zjutraj se zbudim popolnoma okorela,sin pravi da hodim kot bi imela smučarske čevlje obute.Ne vem če poznate fibromialgijo ampak tako se vidim z opisi v tej bolezni.Ali je možno da vse težave izvirajo iz hrbtenice.11 let nazaj sem imela zelo težaven porod in kmalu so se začeli problemi.

Mogoče je vzrok kronično stanje – živec je bil dolgo razdražen in se ni v celoti pozdravil, zaradi česar bi lahko prišlo do sprememb v centralnem živčnem sistemu, vsekakor pa težave ne izvirajo le iz hrbtenice.
Problem je potrebno zdraviti bolj kompleksno saj gre za več vzrokov zaradi kroničnih bolečin. S samo manualno medicino bi lahko zdravili le del težav – tiste ki izvirajo iz hrbtenice, morda bi vam lahko pomagali še s kakšnim nasvetom, dosti več od tega pa vam ne morem obljubiti.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close