Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Izvid cikloergometrije

Izvid cikloergometrije

O sebi sem mislila, da sem športnica, danes pa sem izvedela, da nimam kondicije 🙁
K osebnemu zdravniku sem šla ker se takoj zadiham (recimo po 20 stopnicah) in mi je ob tem pogosto slabo in se mi v glavi vrti in srce podivja. ..lahko pa brez problemov počasi tecem pol ure ali lezem dve uri v hrib…ampak če pospesim, sledi slabost, omoticnost, razbijanje srca…
Osnovni izvidi ok vsi, tudi ščitnicni hormoni ok.
Kaj vi menite o moji zadihanosti? In kako bi mi po domače 🙂 razložili spodnji izvid?
Stara sem 54 let – ta lepša leta 🙂

Hvala za odgovor in hvala ker se trudite na forumu 🙂

EKG v mirovanju: sinusni ritem s frekv. 76/min, intermediarna el.os.
Gospo smo stopenjsko obremenili di 6.4 MET ( 74 W, 150/min,141 /77 mmHg, ko smo test prekinili zaradi dosežene max srčne frekv. Stenokardij ni navajala, v EKG smo beležili 1 – 1.5 mm ascendentne denivelacije ST segmenta v II., III., AVF in V3 – V6. Zmogla je le 67 % max obremenitve ib doseženi max srčni frekv., kar kaže na znižano aerobno zmogljivost. Test je glede koronarne bolezni neopredeljiv ob doseženi stopnji obremenitve. Opisane spremembe v EKG ne izpolnjujejo kriterij pozitivne ishemicne reakcije.

P.s. Vem, da vprašanje ni urgentno, ampak…me radovednost strašno daje… 🙂 saj razumete…:) prosim. Hvala.

Pozdravljeni, med preiskavo so postopoma povečevali obremenitev, dokler niso dosegli vašega maksimalnega srčnega utripa, ki pa je bil dosežen že ob nižji obremenitvi od pričakovane, kar kaže na nižjo aerobno zmogljivost, ob tej stopnji obremenitve se niso pojavile spremembe, ki bi kazale na zožitve srčnih žil. Slaba telesna kondicija je ena od možnosti za take rezultate, žal bi za kaj podrobnejšega potreboval precej več vpogleda v vaše zdravstveno stanje.
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ali zaradi tega lahko tekam, hodim več ur v naravi, grem v hribe?
(držim pesti da bi odgovor bil: Ja. Seveda.) 🙂

Sicer je to že stara objava, pa ker se še vedno najde kdo, ki nanjo naleti, bi napisal par besed.

Ni dovolj, da se samo počasi rekreiramo, delati moramo turi intervalne treninge in vaje za moč, torej delo z utežmi. Brez tega ni ne napredka ne vzdrževanja telesne kondicije.

New Report

Close