Najdi forum

Spoštovani, imam hude bolečine v nogi od kolena navzdol do prstov. kako da bi mi nekdo rezal po mišici in dolgo ne morem stati, kaj šele hoditi. prosil bi vas za razlago izvida magnetne resonance. pred nekaj leti sem ta problem že imel in so mi tudi operirali l5- s1.

izvid;
Preizkava pokaža rahlo poudarjeno lumbalno lordozo. prisotne so degenerativne spremembe v smislu spondiloze na vseh segmentih. spondialotroza kot kondroza med spodnjimi segmenti.
Med L3-L4 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. spinalni kanal je zadovoljivo širok.
Med L4-L5 sta mala sklepa degenerativno spremenjena . prisotna protruzija diska centralno ter nekoliko z desne komprimira duralno vrečo ter sega v paracentralno regijo na desni strani, predvsem kanal je močno zožen.
MED L5-S1 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. prisotna protruzija diska je centralno v stiku z duralno vrečo. z desne je ob duralni vreči dorzalno v področju recesusa videti mehkotkivne spremembe ki pa najverjetneju predstavljajo brazgotine kot stanje po operaciji.
zanima me kaj menite vi bi bilo potrebno ponovno operirati, kajti eno leto me že boli.
hvala vam za razlago izvida in vaše mnenje

Pozdravljeni,

vezano na težave, ki jih opisujete, s precej veliko gotovostjo ugotavljam, da gre za spremembo v coni S1, ki izhaja iz prostora L5-S1, kajti to je področje odgovornosti simptomov v mečih in v nogi pod kolenom. Zarastlina je verjetno posledica operativnega posega. Če se bolečinski občutki pojavljajo po sprednjem delu noge pa gre morda za odgovornost drugih živčnih pletežev. Vezano na RTG izvid iz kaerega je razvidna obraba tudi zgornjih prostorov (L3-L4 ter L4-L5) gre verjetno za skupek vzrokov, ki izhajajo iz ledvenega dela hrbtenice.

Ponovno opracijo sicer ne odvetujem, priporočam pa, da naj bo to skrajna možnost in da poskusite s konzervativnim zdravljenjem. Seveda v kolikor gre za vkleščenost živca v že operiranem področju, bo morda poseg edina možnost. Potrebno je vedeti, da je stanje po operaciji težje zdraviti s katerimi koli drugimi tehnikami. Na podlagi izkušenj pa naj dodam, da smo v naših ordinacijah uspešno zdravili že veliko podobnih primerov, tudi bolj resnih.

Priporočam, da se čim prej naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesite tudi vse izvide in slike. Na pregledu vam bomo lahko natančno svetovali glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja. Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close