izvid
Spoštovani, imam hude bolečine v nogi od kolena navzdol do prstov. kako da bi mi nekdo rezal po mišici in dolgo ne morem stati, kaj šele hoditi. prosil bi vas za razlago izvida magnetne resonance. pred nekaj leti sem ta problem že imel in so mi tudi operirali l5- s1.
izvid;
Preizkava pokaža rahlo poudarjeno lumbalno lordozo. prisotne so degenerativne spremembe v smislu spondiloze na vseh segmentih. spondialotroza kot kondroza med spodnjimi segmenti.
Med L3-L4 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. spinalni kanal je zadovoljivo širok.
Med L4-L5 sta mala sklepa degenerativno spremenjena . prisotna protruzija diska centralno ter nekoliko z desne komprimira duralno vrečo ter sega v paracentralno regijo na desni strani, predvsem kanal je močno zožen.
MED L5-S1 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. prisotna protruzija diska je centralno v stiku z duralno vrečo. z desne je ob duralni vreči dorzalno v področju recesusa videti mehkotkivne spremembe ki pa najverjetneju predstavljajo brazgotine kot stanje po operaciji.
zanima me kaj menite vi bi bilo potrebno ponovno operirati, kajti eno leto me že boli.
hvala vam za razlago izvida in vaše mnenje
Pozdravljeni,
kolikor lahko takole iz izvida razberemo, se zdi (vsaj ni opisano), da pritiskov na živčne strukture, zaradi katerih bi imeli težave, menda ni. Hrbtenica je sicer nekoliko obrabljena, zaradi česar je potrebno skrbeti za primerno držo, se izogibati prisilnim držam in dvigovanju težkih bremen.
Je pa o samem izvidu takole na daljavo težko soditi, zato bi predlagal, da v kolikor težave še vedno vztrajajo, z izvidom MRI obiščete zdravnika, ki Vas je že prvič operiral.
Lep pozdrav,
Gregor Brecl Jakob, dr. med.