Najdi forum

Spoštovani prosim za razlago izvida!
Bila sem na RTG v Rogaški Slatini-dobila sledeč izvid
-nekoliko izravnana fiziološka lordoza CH
-poudarjena fifiološka lordoza LH
-sacrum acutum
Lepo prosim za razlago
Stara sem 32 let,2 mala otroka in me grozno boli tik nad trtico navzgor-imam kar bulo na tem delu-maserka mi ni upala zmasirati ker je vedno vneto in boli kot vrah,bolečine so tudi nekje na sredi hrbta in pri vratu-včasih kar škripam in pokam ko obračam glavo-zato tudi slikanje!
To traja nekako 2 leti z malimi izboljšanji potem pa spet!Moja drža ni ravno lepa ker imam trebušno kilo(hiatusna kila-tudi zvedela letos)in se nagonsko upogibam ker mi zgleda paše!
Kaj mi priporočate kot terapijo in ali naj grem še na kakšen pregled-se čisto nič ne spoznam na tole in sploh ne vem kam se obrniti-želim pa malo bolj kvalitetno življenje brez te pekoče bolečine!
Hvala vam-lep pozdrav ema

Spoštovana!

RTG spremembe vratne in ledvene hrbtenice so praktično v mejah normale, medtem ko sacrum acutum pomeni vnetje črevnično- križnih sklepov. Podala ste mi premalo podatkov o Vaših težavah, da bi lahko sklepal o natančnem vzroku . V kolikor so bolečine hujše v mirovanju, pri sedenju ali po noči, pri gibanj pa manjše svetujem pregled pri revmatologu. V kolikor pa imate hujše težave pri gibanju, togovori bolj za mehanski karakter bolečine. V tem primeru svetujem pregled pri ortopedu.
Lp dr. sinožič

New Report

Close