izvid
Prosila bi vas za razlago izvida, najprej pa vam naj še povem da sem bila operirana na hrbtenici , diskus hernija L5-S1 pred tremi meseci in je sedaj v ledvenem delu ok. zaradi bolečin v rami in v zgornjem delu hrbtenice se bila sedaj slikana in ne vem kaj lahko pričakujem
izvid :
Na CH je vidna izravnana fiziološka lordoza. Vidni so znaki zaćetne osteohondroze, diskretno je motena os poteka cervikalnih vretenc v višini vretenca C 4. znakov instabilitete cervikalnih vretenc ni videti
na posnetku leve rame so vidne nad lateralnim in ob delu glavice levega humerusa posamezne različne velikosti kalcinacije- zznaki levo stranskega periartitis humeroskapularisa
Lordoza v vratnem delu je znak akutnih težav, ki izvirajo očitno na nivoju 4. vratnega vretenca, kar potrjujejo tudi simptomi.
Kalcinacije so verjetno le odgovor na spremembe v hrbtenici.
Potrebno je zdravljenje, zato svetujem, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!Stara sem 34 let. Sem mama treh otrok. Že eno leto imam težave in sicer v sprednjem prsnem levem predelu. Boli na dotik in pri spanju na levi strani. Bila sem na slikanju hrbtenice in vratu. To je pisalo na izvidu :IZRAVNANA FIZ. LORDOZA CH
DEKSTROKONVEKSNA SKOLIOZA ThH.
Zanima me kaj to pomeni in ali je kakšna povezava z bolečinami v prsnem delu. hvala za vaš odgovor
Izvid kaže na spremembe geometrije hrbtenice in sicer za zravnano držo v vratnem delu in ukrivljenost prsnega dela v desno, ki sta lahko med seboj sicer povezana, ni pa nujno, da sta vzrok težav.
Mislim, da to ni vse, kar je pisalo na izvidu, saj gre verjetno za posledice in ne vzrok, za kar so lahko krivi tudi mišični krči in pritiski na živec.
Oglasite se na pregledu, mislim, da vam lahko pomagamo.
Lep pozdrav,