Najdi forum

Že kakšnih 15 let imam težave z hrbtenico. Začelo se je z nepravilnim gibom (škrcnilo mi je)v spodnjem delu hrbtenice…v vseh teh letih se stanje poslabšuje- pred kakšnimi 8 leti je slikanje hrbtenice pokazalo izrastke na vretecih, zadnje 3 leta me bolijo še kolki(občutek zbadanja z iglo-bolj ali manj intenzivno), bolečina v hrbtenici se je razširila na vso hrbtenico-vratni del(sedeče delo za računalnikom), tako da me večkrat peče vsa hrbtenica, predvsem me boli pod lopaticami-pomaga masaža,vendar kratkotrajno. Kot sem omenila se je bolečina razširila še v kolke. Pred 3 leti so mi kolke slikali in niso našli nobenih spremembam.Šrpstor med L5-S1 pa rahlo zožen. Ker pa se moje tezave niso nehale-sedaj me bolijo kolki že ob dolgi hoji,ali če preveč dolgo stojim, skratka ob utrujenosti.Ni pomembno ali je hoja po ravnem ali po hribu.Tako sem obiskala ortopeda in diagnoza je:
OSTEOCHONDROSIS L5 S1. ker so me ponovno slikali je slika pokazala izrazito osteohondrozo LS prehoda, zožena sklepna špranja. Zač. ventralni enthesofiti, deviacija hrbtenice v desno. Za kolke pa – začetek deg.spremembe.Ortoped mi je svetoval redne telesne vaje,ob hujših tezavah FT, pa analgetike,ki jih ze itak jem. Naj povem,da sem stara 39 let, že 15 let imam tezave-kot sem rekla se stopnjujejo. 3 leta zjutraj redno telovadim-ker opazam,da mi to res pomaga, skrbim da se rekreiram(vsak dan sedaj na kolesu); sprehodi, pozimi bom obiskovala pilates skratka zanima me ali jem ogoče kaj narest?Ker zivet s tako bolečino(skoraj vsak dan jo čutim) je težko, sprijaznit se s tem pa še huje.Pazim, da ne dvigujem kaj težkega, kakšne gibe delam,se toplo oblačim, pazim da nisme na prepihu…skratka kaj naj še naredim? Sem kar malo obupana. Hvala za vaš nasvet.

Pri vas gre za osteohondrozne sprmembe tako v ledvenem kot v vratnem delu hrbtenice. Za bolečine v kolkih niso krivi kolki sami, temveč problem izvira iz segmenta S1.
Z izvidi pridite na pregled, mislim, da z manualno terapijo problem lahko odpravimo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Hvala! Ste mi kar polepšali dan. Na pregled bom prišla v Lj. Zanima me samo kateri zdravnik dela v vaši poslovalnici v Lj in koliko se čaka na pregled?
Hvala.

V ordinaciji v Ljubljani dela dr. Andrej Kotov[/url]

Več o njem si lahko ogledate na:

Za pregled ne boste čakali več kot teden dni.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close