Najdi forum

Spoštovani

Prosim vas če mi lahko razložite ta izvie.

Stara sem 46 let in sem bila na slikanju MR LUMBALNE HRBTENICE in izvidi so bili naslednji:

-Na sagitalnih posnetkih je vidna poudarjena fiziološka lordoza.
-Manjša radikularna cista na nivoju S2.
-Začetna spondiloza z spremenjenim signalom iz intervertebralnih prOStorov L1-L2,L2-L3 in L5-s1.
-Subtilne dorzalne protruzije od L3 navzdol.

Aksialni posnetki pokažejo da je spinalni kanal v vseh pregledanih nivojih primerno širok in gladko omejen ter neutesnjen.

V nivoju L4-L5 je subtilna bilateralno ekscentrična protruzija diska.
V nivoju L4-L5 in L5-S1 so začetno degenerativne spremembe malih sklepov,vendar degenerativne naplastitve ne presegajo meje ligamentum flavuma.

Hvala lepa za razlago

slađana

Spoštovana,

izvid govori za začetne obrabne spremembe ledvene hrbtenice, ki pa zaenkrat ne ovzročajo pritiska na živčne korenine ali na hrbtenjačo.

V tej fazi je zelo pomembno vzdrževanje obhrbteničnih mišic z vsakodnevnimi vajami (pripročam obisk fizioterapije, da se jih naučite pravilno izvajati) in izogibanje sunkovitim obremenitvam (hoji navzdol, teku, skokom) ter prenašanju težjih bremen (tudi telesne teže!).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close