Najdi forum

izvid

Lep pozdrav!
Zaradi narave dela mora mož vsako leto na sistematski pregled v Ljubljano. Izvidi, ki jih je dobil so ” v mejah normale “, s tem, da je dobil priporočeno dieto za znižanje ravni holesterola in nujna opustitev kajenja ( pisava je ” dohtarska” in razbrala sva samo … motnje dihanja ). Na samem pregledu mu o tem niso nič rekli zato naju zanima kakšne motnje bi to lahko bile – mož ni nič opazil oz. nima težav.
Pa še nekaj: nama lahko poveste kaj pomenijo naslednje vrednosti oz kaj je to:
hematološki izvid: Erci-MCV vrednost 96
Erci-MCH vrednost 32,2
analiza urina: U-Bilirubin vrednost 1
To so vse previsoke vrednosti. Kaj lahko povzročijo?

Za odgovore se vam oba že vnaprej zahvaljujeva.

Spoštovani!

Brez dodatni podatkov bi ob omenjeni vrednostih najprej pomislil na čezmerno uživanje alkohola, mogoče zlasti rdečega vina. V tem primeru se navadno začnejo zviševati vrednosti MCV (velikost rdečih krvnih celic) in MCH (koncentracija železa v rdečih krvnih celicah). Če je to res, je ukrep popolnoma jasen in blazno učinkovit.

Motnje dihanja je verjetno >napihal< na kakšnem aparatu, ki ga sicer ne omenjate. Kajenje zmanjša ventilacisjko sposobnost pljuč, ker se zaradi propada pljučnih mešičkov in njihovo napolnjenostjo s sluzom zmanjša prostor v pljučih, sčasoma pa tudi respiracijsko, tj. zmožnost izmenjave plinov v dihalnih poteh, ker so napolnjene s sluzom in imajo okvarjeno steno. Naj malce teče, pa bo opazil težave. Če jih pa še ni, jih zagotovo bo. Kajenje zagotovo škodi tudi pljučem, ne samo srcu in ne povzroča le raka in poapnenja žil. Kadilci morajo pač to vzeti kot davek na razvado. Lep pozdrav!
Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Stara sem 28 let in na zdravniškem pregledu za službo mi je analiza urina pokazala:
Proteini vrednost 1
Metilketoni vrednost 1
Bilirubin vrednost 1
Vse druge preiskave pa so v mejah normale.

Ker so to vse prevelike vrenosti me zanima, kaj pomeni le-to in kaj povzročajo.

Hvala že vnaprej!

Slavica 3

Spoštovani!

Nepomembno za nadaljnjo obravnavo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close