Najdi forum

izvid

Prosim za pojasnilo naslednjih izvidov: izravnana je vratna lordoza z nakazano lomljeno osjo med seg. C4/C5. Manjša anterolisteza corp. C4kretno izražene obrobne naplastitve in diskretna spondiloartroza Th1/Th2.

Od tomografije: okrog 1,5 cm v premeru velika lakuna lateralno od glave nukleus kavdatus na desni strani in podobno velika parietalno supraventrikularno. Gre za stanje po resorbiranih lakunarnih infarktih. Subarahnoidni likvorksi prostori nad velikimi in tudi nad malimi možgani so nekoliko razširjeni.

Ter EEG izvid: Osnovna aktivnost je do 50 mikroV visoka aktivnost alfa frekvence 11Hz. Centralno se pojavlja ritem Mu. Nad temporalnimi predeli se pojavljajo ostri valovi, ki so izrazitejši na desni strani.

Zanima me, kaj to pomeni glede prihodnjega razvoja bolezni, kaj glede gibanja (prej sem bila aktiven športnik), česa naj se izogibam itd. Stara sem 30 let in sicer zdrava, to pa so bile posledice hudega padca z glavo in deloma vratom na led pred štirimi leti. Se bo kdaj stanje v glavi in v vratnem delu hrbtenice popravilo? Še sedaj me začne hudo boleti glava, kot kaj težjega prenašam.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Kot kaže, ste jo pred leti pošteno skupili. Bolj kot opis izvido je pomembno vaše stanje. Ob takem opisu z nekoliko drugačno razporeditivijo, bi ibl lahko nekdo mrte, drugi hrom, tretjemu pa ne bi bilo nič. Sprememb na vratni hrbtenici se ne da bistveno spremeniti, tudi stanje v možganih je dokončno. Glavobolov nimate zaradi sprememb v možganih, temveč najbrž zaradi sprememb na vratni hrbtenici, zato morate predvsem skrbeti za gibljivost in moč mišic na vratu.

Ker drugih okoliščin ne poznam, težk oše kaj modrega dodam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close