iztiskanje mleka, prsne črpalke
Prosim da mi poveste kakšne so vaše izkušnje z istiskanjem mleka z različnimi temi črpalkami za iztoiskanje. Svetute mi, katere priporočate, prednosti, pomankljuivosti, itd.Hvala
Svetujete lahko tudi kako se uspešno lotiti doujenja. Zdaj sem še noseča in bi rada otroka dojila čim dalj. Koliko časa ste dojile.
Pozdravljena Lidija!
Moja hčerka že na začetku ni hotela sama piti tako da sem si že od
začetka iztiskala mleko.
Takoj sem si kupila prsno črpalko Avent, ki je stala okoli 8 tisoč.
Sedaj ko je stara skoraj osem mesecev si še vedno iztiskavam mleko,
vendar le zjutraj in zvečer. Jaz z njo nisem imela nobenih problemov in
sem še do zdaj imela dovolj mleka, vendar moraš piti mnogo tekočine.
Pa uspešno dojenje!
Tudi sama sem uporabljala rocno crpalko Avent isis in sicer sest mesecev. Ce je vse normalno je ne boste potrebovali in si s tem ni treba delati skrbi ze v nosecnosti. Ce si mleko samo iztiskate, morate to poceti tako pogosto kot bi dojili, sicer je mleka vedno manj. Kot pravim ni enostavno in je lazje dojiti.
draga Lidija !
najvec informacij boste glede dojenja dobili na mesecnih srecanjih La Leche League ali Zvezi za dojenje, katere srecanja so enkrat mesecno v Ljubljani, v Mariboru , v Kopru in v Skofji Loki.Ta srecanja vodijo svetovalke za dojenje, ki so akreditirane pri Mednarodni zvezi za dojenje.Le te lahko poklicete za kakrsnokoli informacijo tudi domov.Naslovi in telefonske st. so med starejsimi sporocili, naslov teme pa je dojenje.Ce jih ne boste nasli pa se oglasite.Ce zelite, lahko napisete, iz katerega kraja ste, pa vam napisem, kje deluje vam najblizja skupina.zelo vam priporocam, da se nekaj teh srecanj udelezite sedaj , ko ste noseci in tako boste imeli dosti vec informacij in vzpodbude iz prve roke, saj ta srecanja temeljijo na pomoci mame-mamam.
Glede casa dojenja pa lahko dojite , kolikor dolgo boste vi in vas otrok to zeleli.Moj otrok je star 22 mesecev in je se vedno dojen.
Mojca
Draga Lidija!
Moja praksa je takšna – na začetku sem si mleko iztiskala. Vendar pa je to zelo neprijeten (boleč) postopek. Zato se s tem prenehala. Otroka sem dojila tudi na 20 minut, tako da dojke niso bile nikoli dolgo časa polne. Ko mi je nastalo mleko, sem ga ponudila otročku in ga je popil. To sem počela do enajstega meseca starosti in ker se morala takrat čez noč prenehati dojiti (bolezen), sem bila nad tem zelo razočarana, saj sem si želela dojiti čim dlje. Sedaj ko je otrok star 2 leti, mislim drugače. Dovolj je bilo in včasih se mi zdi prav smešno, ko v kakšnem parku zagledam 2 ali več let starega otroka, ki “visi” na mamini dojki. Vendar to je moje mnenje, ki vam ga nočem usiljevati. Vsaka mamica naredi tako, kot misli, da je najbolj prav. Pa srečno,
Ajda
Če ne prihaja do vnetja dojk, si mleka, ki je ostalo po dojenju, ni potrebno iztiskati. Sama dojim peti mesec, brez problemov. Vstrajati se splača prvi mesec in ugoditi novorojenčku, kadar zajkoka. Če je res lačen bo “dobro” pil, sicer pa se bo malce pocrkljal. Mleko sem si s prsno črpalko Avent iztisnila le dvakrat, da sem si “ukradla” nekaj prostih uric, vendar pa mali ni bil navdušen nad stekleničko (ravno tako aventovo, s primernim nastavkom za dojene malčke).
Veliko veselih in nežnih trenutkov ob dojenju želim!