Izredni študij prava
Živjo!
Iz prve roke ti lahko samo to povem: vpisala sem se, obiskala nekaj predavanj (imam že opravljeno visoko strokovno, to naj bi bili diferencialni in potem v 3. letnik), potem pa odnehala.
Po mojem mnenju se ni nikjer toliko za učiti kot tukaj. Kolikor vidim, izpiti niso tako težki, toda me kar zmrazi, da bi cele popoldneve presedela pri knjigah. Nisem takšen tip.
Je pa to eden izmed največjih ciljev v mojem življenju, tako, da sem za nekaj časa to odložila. Enostavno si preveč želim ¨svobode¨, da se res ne vidim ob tako lepih popoldnevih presedeti.
Mislim, da je samo to slaba stran; če si pripravljen na: dopoldan v službi, popoldan pred knjigami, malo prostega časa, potem samo naprej. Če ne, pa premisli. Želim ti veliko sreče!
LP!
Meli živjo, ja saj tudi jaz bi se tako vpisala iz Visoke strokovne v 3 letnik, in je baje ogrnomo diferencialnih. Najprej v pripravljalnem letniku 5 izpitov, do konca študija pa še 4. Tudi jaz se tega bojim, da enostavno ne bom utegnila presedeti.
Aha potem izpiti niso tako težki, samo snovi je ogromno če te prav zasopim. Hvala za info.
Izpiti niso težki, če vse znaš, na primer par debelih knjig in to zelo, zelo natančno… To vem od kolegic. Seveda zahteva veliko časa. Jaz sem z apotrebe svojega študija naredila izpit iz ustavnega prava na pravni fakulteti. Vprašanja niso bila zahtevna, ampak obsežna.
Iz katere visoke strokovne šole pa se da prepisati v tretji letnik z diferencialnimi izpiti? Je možno tudi iz univerzitetnih programov? Koliko pa pride študij na letnik?
Lani je Cijan še bil… s svojimi listki seveda 😉 Ampak ni problem narediti, je pa res, da je to bil meni osebno najbolj tečen izpit do sedaj. Trikrat sem se odjavila, preden sem ga šla delat, ker se nisem mogla psihično pripraviti, da se vsedem za knjigo in se naučim teh 8x 3 vprašanj. Res neverjetno suhoparna in skrajno teoretična snov!!
MJP pa me še čaka, kolikor poslušam sošolke, je kriza… ene par kilogramov literature… Sicer sem jaz redna, ampak mislim, da ni za izredne nič kaj drugače.
LP
Kar nehajte strašiti. Povsod je treba sedeti, ponekod več, ponekod manj. In sčasoma se možgani privadijo na količino snovi in hočejo vedno več in več. Oziroma so sposobni vedno več. To volje zlasti za pravo.
Kar se pa tiče sistema na izrednem študiju, je odličen. Sama sem bila v prvem letniku na izdrednem študiju (ker mi je zmanjkala ena pika za vpis na rednega), pa sedaj vidim, ko končujem trteji letnik redno, da je to kot dan in noč. Tam sediš teden, dva, greš na izpit in ga narediš. NIč vmesnega dela in pretegovanja s kolokviji, seminarskimi čez celo leto, potem pa od maja do septembra tičiš v knjigah. Sistem na rednem študiju mi res ni všeč, ampak bomo že zdržali še to leto.
Veliko uspeha in zaupaj vase!
Kaja