Izredni študij angleškega jezika in književnosti
Pozdravljeni!
Zanima me, ali kdo študira angleški jezik in književnost (dvopredmetno) na Filozofski fakulteti v Mariboru – izredno? Veliko željo imam namreč študirati to smer, če bi se dalo, tudi enopredmetno, a žal v Mariboru te možnosti ni, tako da je poleg angleščine potrebno izbrati še eno smer. V Ljubljani sicer obstaja enopredmetni študij anglistike in amerikanistike, ki bi mi bil pisan na kožo in tudi verjetno odneseš od jezika več kot na dvopredmetnem študiju, kjer ni poudarka na eni sami smeri, vendar sem od Ljubljane oddaljena cca. 180km, tako da izrednega študija tam sploh ne bi mogla opravljati (obiskovati predavanj in vaj ter posledično uspešno opraviti izpite). Poleg tega v Ljubljani niti ne razpisujejo izrednega študija.
Moja edina možnost je torej študij angleščine v Mariboru, vendar tu nastopi problem. Delam dve izmeni, včasih dopoldan, včasih popoldan, in tako ne vem, kako bom lahko prisostvovala predavanjem ter vajam, saj sem zasledila podatek, da če je v izredni študij vpisanih manj kot 5 študentov, se program ne izvaja in moraš hoditi na predavanja ter vaje z rednimi študenti. To pa je v praksi neizvedljivo, saj so izredni študenti zaposleni in težko obiskujejo predavanja z rednimi študenti.
Mi lahko kdo pove malo več o izrednem študiju na tej smeri – s prve roke ali od koga bližnjega, saj me res zelo zanima kako poteka vse skupaj.
Lp,
S.
Sama se že dve leti vpisujem v izredni študij angleščine v MB pa v teh dveh letih tega študija niso izvajali, ker je bilo premalo prijavljenih ( no, na angleščini že, vendar na vezavi ne). Tako da že dve leti čakam da se bom lahko vpisala, pa čeprav bi za vse skupaj plačala.
Če se vpišeš redno pa moraš res potem hoditi na predavanja in vaje kot vsi ostali, tako da če delaš mislim da se ti ne bo izšlo. Jaz sem tudi zaposlena, en redni študij sem že dokončala, tako da se lahko vpišem samo izredno.
Sama sem tudi že iskala koga ki to študira, pa ni bilo odziva. Tako da, če koga najdeš, javi!