Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Izredna socialna pomoč

Izredna socialna pomoč

Spoštovana Ga. Polona!

Prejemam denarno socialno pomoč.
Sedaj sem vložila vlogo še za enkratno izredno socialno pomoč.

Vlogo sem dobila zavrnjeno, češ, da nisem dokazala, da sem materialno ogrožena, pa čeprav sem predložila zadnje tri bančne izpiske, zdravniško potrdilo o nezmožnosti za delo, potrdilo o skupnem prebivališču in gospodinjstvu( živim pri starših), katastersko potrdilo.
Vlogo sem vložila, ker potrebujem denar za nakup kurjave.

Zanima me, kako bi , po njihovem naj dokazala, da sem materialno ogrožena?
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor!

Pozdravljena!
Do izredne pomoči prideš samo,če se ti npr. zgodi kakšna naravna nesreča,požar,poplava itd.Drugače pa jo je zelo težko dobiti.Drugače pa občine podeljujejo (mislim sicer,da ne ravno vse) enkratno pomoč,do te pa je malo lažje priti,a tudi te ne dajo ravno vsakemu brezposelnemu.
Lp

Morala bi kaj več vedeti o vašem statusu, da bi vam lahko natančneje odgovorila.
Ali prejemate 100% znesek denarne socialen pomoči oziroma koliko znaša vaša denarna socialna pomoč?

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

Spoštovani !

Prejemam 40.800 sit mesečno.

Pozdravlejni!

Pravico do denarne socialne pomoči in izredne denarne socialne pomoči opredeljuje Zakon o socialnem varstvu, kakor tudi pogoje za njeno pridobitev. Zakon opredeljuje tudi s katerimi dohodki in premoženjem se dosega minimalni dohodek posameznika oziroma se pri dodeljevanju upošteva. Način ugotavljanja prihrankov in premoženja oziroma njegove vrednosti podrobneje predpiše pristojno ministrstvo.

Aktualni polni znesek denarne socialne pomoči od 1. februarja 2006 znaša 48.062 SIT.

Zanima me ali je to pri Romih ebnako,ali morajo za vsak tolar-vsako pomoč,ali redno ali izredno prosit,in dokazovati?Koliko poznam stvari,so Romi na boljšem kot Slovenci,saj ne rabijo nevem kako dokazovati svoje ogroženost.Že ko pridejo dobijo vse!Tu pa Slovenci ko prosijo za pomoč morajo dokazoovati vse možno,pa še potem se ugotovi da niso ogroženi!

Spoštovana gospa Mateja,

razumem vašo jezo in bes ob tem…

Romi so povsem enakovredni prebivalci naše države oziroma naši državljani in jim pod popolnoma enakimi pogoji kot vam pripada kakršnakoli pomoč.

V kolikor smatrate, da so na CSD storili napako pri postopku izdaje odločbe, se nanjo lahko v ustreznem času pritožite. Predvidevam, da je v odločbi navedeno zakaj je zavrnjena.

Pozdravljeni!

Kaj vse lahko upišeš v okno materialne ogroženosti, da bi bila pomoč definitivno odobrena?? Sem v 4.mesecu nosečnosti, ter prejsni teden sem tudi izgubila službo namreč delala sem v lokalu, kjer pa >>po besedah glavnih

Če ne veste kaj je razlog vaše materialne ogroženosti, potem niste materialno ogroženi!

Lp-Tina

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

tista/tisti k je napisu za Rome,prav mas,vse dobijo kar hocjo…pa vsi ti priseljenci isto,in denar,in sluzbo,in stanovanje(mi pa ne!!!) pa marsikater pijanec isto!!!
Moja prijateljica je pa rejnica,pa ne dobi niti enkratne. Sla je pa tja zato,ker se izredno sola,pa ni imela niti za avtobus,pa ji niso dali. Mislim…. ja,vete ka mislim!!
Jezi me pa najbolj to,da tisti pijancki dobijo denar,mi k ga pa rabimo za hrano,pa ga ne dobimo. Priznam,dobila sm bon za 60€ ker mi je RES popolnoma zmankalo hrane!! Pa kaj mi pomaga bon,kater znesek so mi naslednji mesec odsteli,tako da sem potem se prej ostala brez hrane… PFFFFF lahka samo recem,res!
Drugace je pa tudi tako; odvisno kje zaprosis,v Celju vem da dobijo brez problemov,tut v Krskem. Pri nam pa mores res met ABNORMALEN razlog.
Ena k je pa napisala za zdravnisko opravicilo; ah,saj se niti malo ne spoznajo,sem jaz izvide morala nesti,pa pojma ni imela zakaj se gre 😉

pozdravljeni! zanima me zakaj ta DRŽAVA lahko pomaga vsem tistim,ki nimajo nobene veze z nami.??..pomagala pa ne bi tistim ,ki jo gradimo?!!če obstaja za to primerno pojasnilo bi lepo prosila zanj!!??PRIMER je ta,da pošijlajo nevem kakšne vsote denarja..nap:unicefu;za otroke,ki so tega nujno potrebni!!!ALI MI NIMAMO OTROK IN DRUŽIN ,KI SO TEGA NUJNO POTREBNI??To je samo en pr:od nešteto drugih,,ki jih naša država podpira!!Pri nas velja tisto in res samo tist:POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL!!LP.

pozdravljeni! zanima me zakaj ta DRŽAVA lahko pomaga vsem tistim,ki nimajo nobene veze z nami.??..pomagala pa ne bi tistim ,ki jo gradimo?!!če obstaja za to primerno pojasnilo bi lepo prosila zanj!!??PRIMER je ta,da pošijlajo nevem kakšne vsote denarja..nap:unicefu;za otroke,ki so tega nujno potrebni!!!ALI MI NIMAMO OTROK IN DRUŽIN ,KI SO TEGA NUJNO POTREBNI??To je samo en pr:od nešteto drugih,,ki jih naša država podpira!!Pri nas velja tisto in res samo tist:POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL!!LP.

Pozdravljeni!

Ne vem če sem ravno kompetentna za odgovor na vaše vprašanje, ampak, predvidevam, da ste meni pisali, če pa ne, pa vam vseeno odgovarjam, kajti kdo drugi iz višjih distanc vam verjetno ne bo.

Prvo kot prvo: država pomaga tistim, ki imajo za to izpolnjene pogoje. Če imajo izpolnjene pogoje Romi, “tujci” (z dovoljenjem) ali pijanci, je pravilno! Tako bo tudi za vse “ostale Slovence”. Da se deli na ONI-MI, je zelo(!) zgrešeno in nevarno. Vsi ki potrebujejo državno pomoč, so ogroženi, ne pa delitev med Slovence in Neslovence! Če imajo pijanci takšno srečo z državno pomočjo, kot je pisala ladyEM, potem lahko rečem samo to, da ona ni izpolnjevala vseh pogojev, da ni dobila pomoči – ali pa mora izgubiti službo, vse prihranke in se zapiti, pa bo dobila pomoč tako kot alkoholiki; vendar dvomim, da bo potem srečna, kajti ko si enkrat zasvojen, potem tudi ne ravnaš več racionalno z denarjem, ko gre vse za pijačo. Mislim, da je LadyEM vseeno v malce boljšem položaju od alkoholikov.
Da pa kateri CSD ponuja več ali da bi delala razlike; možno, vendar ne bi inšpekcija delala razlik pri dodeljevanju sankcij! No pa tudi da bi poznali delovanje krškega in novomeškega CSD-ja, je tako tako. Pa podajte prijavo!

Drugo: sedaj, ko smo obdelali temo, da se ljudi v materialni ogroženosti ne deli na mi-vi, ampak kvečjemu ljudje s slovenskim državljanstvom in ljudje s slovenskim dovoljenjem za bivanje v SLO ali delo v SLO, bi še nekaj izrecno poudarila————-> vsi smo povezani. Ne morete reči, da tujci pa niso z nami, da so tle kr tko in jemljejo našo državno pomoč!?! Lepo vas prosim za malce več široko glednosti; tujci, ki so tukaj, so zelo na slabšem od “nas”, kajti veliko se jih izkorišča, delajo težka fizična dela za majhno plačo. Torej, delajo za našo dobrobit-kdo se bo peljal po naših cesta? Mi vsi. Kdo bo šel čez predore? Mi. No, ko smo že ravno pri predorih>kdo pa je vodilni pri gradnji in odgovoren za situacije, ki se vlečejo in padajo stropovi? Slovensko podjetje s slovenskom vodstvo. Sigurno ne en Haso z lopato.

Hočem povedati, da ko obravnavamo nek problem, ga je potrebno gledati nepristransko in z natančnimi indici – torej problem državne pomoči ni v razdeljevanju med nami in njimi, kajti zakon točno predpisuje pogoje za vse (nisem še zasledila člena, da bi en pol ljudi moral prinašata ta dokazila, drugi pol pa druga dokazila), temveč v tem, da se sploh mora in še to dolgoročno, ko bi ljudje boljše živeli in produktivnejše s službami kot pa z zbiranjem dokazil in sedenjem po državnih institicijah. DSP bi moral biti izključno in edino za obnemogle ter trajno bolne in začasno a kratkoročno brezposelne.

Pa lep slovenski pozdrav! T.K.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close